Log in
A+ A A-

Γ. Στουρνάρας και επίσημα στην Τράπεζα της Ελλάδος

Νέος Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος είναι και επίσημα ο Γιάννης Στουρνάρας, μετά και την θετική γνωμοδότηση από την πλειοψηφία της Επιτροπής ΔΕΚΟ της Βουλής.

Συγκεκριμένα, "ναι" στην τοποθέτηση του κ. Στουρνάρα είπαν 10 Βουλευτές (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) ενώ 7 έκαναν αρνητική εισήγηση (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΧΑ, ΚΚΕ), με τον έναν και μοναδικό Βουλευτή της ΔΗΜΑΡ να ψηφίζει "παρών".

Τόσο κατά την διάρκεια της τοποθέτησής του, όσο και στις μετέπειτα δηλώσεις του, ο κ. Στουρνάρας προσπάθησε να τονίσει ότι, ως Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος θα κινηθεί ανεξάρτητα και θα είναι συνεργάσιμος τόσο με την Κυβέρνηση όσο και με τα κόμματα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ή μιας διαφορετικής κυβερνητικής πλειοψηφίας που ενδεχομένως προκύψει από πιθανές εκλογές.

"Είναι διακριτός ο ρόλος του υπουργού Οικονομικών από το διοικητή της ΤτΕ πρέπει να τηρήσω την ανεξαρτησία της Τραπέζης, αλλά και ως μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ θα προτείνω λύσεις όχι μονο για την Ελλάδα, αλλά και για την Ευρώπη", ανέφερε ο κ. Στουρνάρας, απαντώντας στην κριτική που ασκήθηκε λίγο νωρίτερα από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην εισήγησή του, ο νέος Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος εξέφρασε την άποψη ότι η ελληνική οικονομία έχει πλέον σταθεροποιηθεί.

"Ο διοικητής της ΤτΕ πρέπει να είναι ανεξάρτητος, ενώ εσείς ζητάτε την έγκριση με μια ομιλία απόλυτης κυβερνητικής ορθοδοξίας και απόλυτης μονομέρειας με βάση την ασκούμενη πολιτική, ενώ το ρόλο σας τον βλέπετε ως το μακρύ χέρι του πρωθυπουργού", απάντησε από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Λαφαζάνης.