Log in
A+ A A-

Τέσσερις μεγάλες πυρκαγιές στην Ελλάδα

Τέσσερα σοβαρά περιστατικά πυρκαγιών καταγράφηκαν την Πέμπτη σε ολόκληρη την Ελλάδα, με ένα εξ αυτών να απειλεί κατοικημένες περιοχές, αλλά τελικά να τίθεται υπό έλεγχο από την Πυροσβεστική.

Το πρώτο περιστατικό σημειώθηκε στον Αγιόκαμπο Λάρισας, ξεκινώντας αρχικά από δασική έκταση. Γρήγορα, όμως, οι πύρινες γλώσσες έφτασαν μέχρι και αυλές σπιτιών, προκαλώντας ζημιές στον περιβάλλοντα χώρο. Στο σημείο επιχειρούν τρεις ομάδες πεζοπόρο τμήμα, 22 πυροσβέστες και 11 οχήματα ενώ, μέχρι την δύση του ηλίου, θα έχουν την συνδρομή τεσσάρων αεροσκαφών.

Αντίθετα, δεν απειλήθηκαν σπίτια στο Μάζι Μαλαισίνας (Φθιώτιδα), όπου η φωτιά καίει αγροτοδασική έκταση. Στο σημείο βρίσκεται δύναμη 40 πυροσβεστών, με 16 οχήματα και 19 άνδρες που συμμετέχουν σε πεζοπόρο όχημα, με την συνδρομή 4 αεροσκαφών.

Σε δασική έκταση και κοντά σε χαράδρα εξελίσσεται πυρκαγιά στο Γαλατάκι Κορινθίας, όπου επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 13 οχήματα, που προσπαθούν να αποτρέψουν την επέκτασή της.

Τέλος, εν μέσω υψηλών θερμοκρασιών, ξεκίνησε πυρκαγιά σε χωματερή της Τζιάς, την οποία κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν ένα όχημα του Δήμου και ένα της Πυροσβεστικής.