Log in
A+ A A-

Μια Ακρόπολη... από Lego!

Ένα έκθεμα διαφορετικό από τα υπόλοιπα θα κοσμεί το Μουσείο της Ακρόπολης από την επόμενη εβδομάδα.  Πρόκειται για ένα ομοίωμα των Lego, το οποίο αναπαριστά την Ακρόπολη με εκπληκτική λεπτομέρεια, ενώ εμπεριέχει και σατιρική αναπαράσταση προσώπων και γεγονότων που σχετίζονται με τη νεότερη ιστορία της.

Πρόκειται για δημιουργία του Lego τεχνίτη Ryan McNaught, ο οποίος είναι και ο μοναδικός πιστοποιημένος στο Νότιο Ημισφαίριο.  Το εγχείρημά του ήταν ιδιαίτερα δύσκολο και χρονοβόρο, καθώς χρειάστηκε 300 ώρες προκειμένου να ολοκληρωθεί, καθώς χρησιμοποιήθηκαν, ούτε λίγο, ούτε πολύ, 120.000 Lego τούβλα.

Στο έργο αναπαρίστανται ακόμη ο Σίγκμουντ Φρόυντ, με αφορμή την επίσκεψή του το 1904, ο Λόρδος Έλγιν ως κλέφτης, αλλά και ο Έλτον Τζον, την ώρα που δίνει συναυλία στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού.

«Το Βρετανικό Μουσείο μπορεί να αρνείται να επιστρέψει τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην Αθήνα, αλλά εμείς θα δωρίσουμε στο νέο μουσείο της Ακρόπολης μια ολόκληρη Ακρόπολη.  Αυτό θα μπορούσε να συμβεί μόνο στα πιο τρελά όνειρά μου", λέει ο έφορος κ. Maikol Turner. Αφού ξαγρύπνησα όλη τη νύχτα μη πιστεύοντας πόσο τιμητικό ήταν το αίτημα των Ελλήνων, ενημέρωσα το Μουσείο της Ακρόπολης πως δεν μπορούσαν να δανειστούν αυτή την έκθεση. Θα τους την χαρίζαμε»!