Log in
A+ A A-

Επιστράτευση στην ΔΕΗ - Πώς απαντούν οι συνδικαλιστές

Σε επιστράτευση των υπαλλήλων της ΔΕΗ προχωράει η Κυβέρνηση και, μέχρι την Κυριακή το πρωί, αναμένεται να έχουν παραδοθεί όλα τα φύλλα πορείας. Συνεδριάζει εκτάκτως η ΓΕΝΟΠ.

"Το σωματείο δεν μπορεί να καλέσει τους συναδέλφους να παρανομήσουν", δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Κώστας Κουτσοδήμας, με αφορμή την επιστράτευση των εργαζομένων που αποφάσισε η Κυβέρνηση, προκειμένου να βάλει τέλος στην απεργία και να σταματήσει τις περιοδικές διακοπές ρεύματος που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία εικοσιτετράωρα.

Ο κ. Κουτσοδήμας χαρακτήρισε την απόφαση της Κυβέρνησης "υπερβολική και λανθασμένη", επιρρίπτοντας ευθύνες σε συνεργάτες του Πρωθυπουργού για το γεγονός ότι οδηγήθηκε τελικά σε αυτήν την λύση.

Πλέον, από την στιγμή που παραδοθούν τα φύλλα πορείας, οι εργαζόμενοι είναι υποχρεωμένοι να εμφανιστούν στο πόστο τους, ειδάλλως θα αντιμετωπίσουν δυσμενείς νομικές και διοικητικές συνέπειες.

Σε κάθε περίπτωση, η ΓΕΝΟΠ θα συνεδριάσει την Κυριακή στις 12 το μεσημέρι, προκειμένου να καθορίσει τις επόμενες κινήσεις της.