Log in
A+ A A-

Πέντε συλλήψεις στην Πάτρα για την Χρυσή Αυγή

Σε εξέλιξη βρίσκεται εκτεταμένη έρευνα της Αστυνομίας σε σπίτια στο πλαίσιο της έρευνας για τη συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης από τη "Χρυσή Αυγή" που διεξάγεται σ' όλη τη χώρα. Μέχρι και κλιμάκιο από την Αθήνα έχει φθάσει και μέλη του κάνουν "φύλλο και φτερό" δύο σπίτια στην Πάτρα μελών του κόμματος της "Χρυσής Αυγής".

Εχει προσαχθεί στην Ασφάλεια ένα άτομο, ηλικίας 33 ετών περίπου, καθώς βρέθηκε στο σπίτι του ένα όπλο τύπου ρέπλικα. Παράλληλα με τις έρευνες της Αστυνομίας για στελέχη της Χρυσής Αυγής στην Πάτρα και στην ευρύτερη περιοχή, για τυχόν συμμετοχή τους σε εγκληματικές πράξεις, σε εξέλιξη βρίσκονται και έρευνες της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων.
Αυτό σημαίνει ότι ερευνάται τυχόν εμπλοκή και ανδρών των Σωμάτων Ασφαλείας σε δράσεις της Χρυσής Αυγής με αξιόποινο χαρακτήρα. Οι έρευνες διεξάγονται υπό άκρα μυστικότητα.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο πλαίσιο των ερευνών έχει συλληφθεί και άνδρας του Λιμενικού Σώματος χωρίς, μέχρι αυτή την στιγμή, να έχει διακριβωθεί αν έχει ή όχι σχέσεις με την Χρυσή Αυγή. Πάντως, το γεγονός ότι συνελήφθη σημαίνει ότι εμπλέκεται σε παραβατικές συμπεριφορές.
Στο μεταξύ συνελήφθησαν το μεσημέρι άλλα τρία μέλη τηςε Χρυσής Αυγής στην Πάτρα. Ενας που είχε στο σπίτι του δύο ξίφη και άλλα δύο άτομα που έχουν σχέση με την τοπική οργάνωση χωρίς να έχει γίνει γνωστό τι εντοπίστηκε στο σπίτι τους.