Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 245
Log in
A+ A A-

Την Κυριακή το κατάστημα θα παραμείνει ...ανοιχτό

  • Written by 

Ανοιχτά από σήμερα και κάθε Κυριακή για έναν χρόνο θα είναι τα εμπορικά καταστήματα σε δέκα τουριστικές περιοχές της χώρας καθώς τίθεται σε εφαρμογή η δοκιμαστική λειτουργία του μέτρου.

Συγκεκριμένα, οι περιοχές οι οποίες θα εφαρμόσουν το νέο μέτρο είναι: το Ιστορικό Κέντρο της Αθήνας, το Ιστορικό Κέντρο της Θεσσαλονίκης, ο Δήμος Ραφήνας - Πικερμίου, η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής, καθώς και οι Δήμοι Μυκόνου, Θήρας, Ερμούπολης Σύρου, Κω και Ρόδου.

Η απόφαση πάρθηκε από το υπουργείο Ανάπτυξης μετά τη συμφωνία κυβέρνησης με την Τρόϊκα και έχει προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων από τα σωματεία των εργαζομένων. Συγκεκριμένα, η Ομοσπονδία των Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, οι Συνομοσπονδίες των Εμπόρων και των Επαγγελματιών και Βιοτεχνών και ο Εμπορικός Σύλλογος της Αθήνας καλούν τα μέλη τους να μην δουλέψουν σήμερα, πρώτη ημέρα του μέτρου ενώ οι εμποροϋπάλληλοι προκήρυξαν 24ωρη απεργία.

Οι ΟΙΥΕ (εμποροϋπάλληλοι), ΕΣΕΕ (έμποροι) και ΓΣΕΒΕΕ (επαγγελματοβιοτέχνες), έχουν ήδη προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας την προσωρινή αναστολή και την ακύρωση της απόφασης, υποστηρίζοντας ότι με το μέτρο αυτό ευνοούνται οι πολυεθνικές επιχειρήσεις σε βάρος των μικρομεσαίων.