Log in
A+ A A-

Τσίπρας στο Euronews: Πολιτικές ευθύνες η Κυβέρνηση για την Χ.Α.

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Δένδια, για τη διαχείριση του θέματος με τη Χρυσή Αυγή εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο δίκτυο Euronews.

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για «πολιτικές ευθύνες» της κυβέρνησης καθώς «επί μακρό χρονικό διάστημα ο κ. Δένδιας δεν ανταποκρίθηκε στην υποχρέωση του να στείλει τους φακέλους που είχε στα χέρια του στον εισαγγελέα.

»Ο κ. Δένδιας είχε 32 φακέλους, έπρεπε να περιμένει να γίνουν 33, με τον 33ο φάκελο να είναι αυτός που αφορά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα; Έπρεπε να χυθεί αθώο αίμα προκειμένου να ενεργοποιηθεί η κυβέρνηση;» διερωτήθηκε ο κ. Τσιπρας.

Συνεχίζοντας, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολίασε πως η «σπουδή» της κυβέρνησης να δείξει ότι «παίρνει την πολιτική πρωτοβουλία», και να δημιουργήσει «την πεποίθηση στην κοινή γνώμη ότι πρόκειται για μία πολιτική απόφαση».

Συνεπώς, είναι απολύτως δικαιολογημένο το αίσθημα στην κοινή γνώμη ότι αυτή η δικαστική απόφαση δεν συνάδει με το περί δικαίου αίσθημα, επισημανε ο κ. Τσιπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατέληξε λέγοντας ότι «πρέπει να αφήσουμε τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της», τονίζοντας πως είναι «Είναι άλλο πράγμα οι πολιτικές ευθύνες, άλλο οι ποινικές». Επεσήμανε ωστόσο ότι θεωρεί «εξαιρετικά προβληματικό να ακούμε σήμερα από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη ότι 'αν ζητούσαν άλλα επιπλέον στοιχεία οι ανακριτές, εμείς θα τους τα δίναμε'».

ΣΚΑΪ