Log in
A+ A A-

Τσίπρας: Αν ο Πρωθυπουργός έχει τους 180 Βουλευτές, ας εκλέξουμε τώρα Πρόεδρο!

Πρόταση - πρόκληση προς τον Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, προκειμένου να προχωρήσει άμεσα στις διαδικασίες εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, εφόσον πιστεύει ότι μπορεί να συγκεντρώσει την αυξημένη πλειοψηφία των 180 Βουλευτών, απηύθυνε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στην Κυριακάτική Ελευθεροτυπία.

Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την αμφιβολία του για το κατά πόσον και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός πιστεύει στα λόγια του, αφού υπενθύμισε την στάση που κράτησε στο θέμα της μικρής ΔΕΗ, για το οποίο, όπως τόνισε, αγνοήθηκε το σχετικό αίτημα 139 Βουλευτών για να συνεδριάσει η Ολομέλεια της Βουλής.

"Όταν αρνείσαι να ανοίξεις τη Βουλή στο αίτημα 139 βουλευτών για την υπόθεση της ΔΕΗ, χωρίς να διστάζεις να παραβιάσεις το ίδιο το Σύνταγμα, μόνο και μόνο επειδή θα χάσεις τη δεδηλωμένη, είναι αστείο να επικαλείσαι ότι έχεις εξασφαλίσει 180 για την προεδρική εκλογή", ανέφερε ο κ. Τσίπρας, ο οποίος στην συνέχεια έστειλε μήνυμα σε όποιο πρόσωπο προταθεί για πρόεδρος της Δημοκρατίας, τονίζοντας ότι θα πρόκειται για νέο "Τσιριμώκο"!

"Δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει κανένα σοβαρό πρόσωπο που να θέλει να παριστάνει τον σύγχρονο Τσιριμώκο. Άλλωστε, σε περίπτωση που δεν προηγηθούν εθνικές εκλογές , πράγμα που είναι πολύ πιθανό, στην προεδρική εκλογή δεν θα κρίνεται το πρόσωπο του υποψηφίου. Θα κριθεί εάν μπορεί και πρέπει να συνεχίσει η παρούσα συγκυβέρνηση την πολιτική της καταστροφής", ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας τον πολιτικό χαρακτήρα της προσεχούς διαδικασίας.

Σε ό,τι αφορά στο τι περιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ απο τις επόμενες Βουλευτικές Εκλογές, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι ξεκάθαρος στόχος είναι η αυτοδυναμία, κάτι που μπορεί να επιτευχθεί με ψηφοδέλτια ευρείας αποδοχής.

"Θέλουμε να κατακτήσουμε την αυτοδύναμη πλειοψηφία ναι, αλλά με απλωμένο το χέρι μας για ενότητα και όχι το ζωνάρι μας για καβγάδες. Γι' αυτό και θα συγκροτήσουμε ψηφοδέλτια που θα μας φέρουν στην αυτοδυναμία", καταλήγει ο κ. Τσίπρας.