Log in
A+ A A-

Επίτροπος της Ελλάδας στην Ε.Ε. ο Δημήτρης Αβραμόπουλος

Τον Δημήτρη Αβραμόπουλο θα προτείνει η κυβέρνηση για τη θέση του Ελληνα Επιτρόπου στην Κομισιόν όπως ανακοινώθηκε επισήμως το πρωί της Κυριακής. 

Αύριο Δευτέρα 28 Ιουλίου αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες να γίνει και η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο προκειμένου και τυπικά η διαδικασία πριν απο την έλευση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην Αθήνα στις 4 Αυγούστου. 

Η επίσημη ανακοίνωση της απόφασης της Αθήνας να προτείνει τον κ. Αβραμόπουλο έγινε με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Μέσων Ενημέρωσης και η οποία αναφέφερε:    

 «σε συνέχεια της απόφασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 16ης Ιουλίου 2014, η Κυβέρνηση ενημέρωσε με επιστολή τον νέο Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jean- Claude Juncker, ότι προτείνει τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο για τη θέση του Επιτρόπου στη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή».

Ποιος θα τον διαδεχθεί στο Υπουργείο Αμυνας  

Η επιλογή της κυβέρνησης να σταλεί ο Δημήτρης Αβραμόπουλος στη θέση του επιτρόπου στις Βρυξέλλες  δημιουργεί «τρύπα» στο Υπουργείο Αμυνας.

Ωστόσο επειδή οι νέοι επίτροποι θα αναλάβουν καθήκοντα απο τον Οκτώβρη η κυβέρνηση δεν πιέζεται να βρει τον αντικαταστάτη του κ. Αβραμόπουλου στο Πεντάγωνο.

Ο αντικαταστάτης του στη Βουλή 

Ο κ. Αβραμόπουλος προκειμένου να αναλάβει τα καθήκοντά του στην Κομισιόν και να καταστεί μέλος του Κολεγίου των Επιτρόπων θα πρέπει να παραιτηθεί απο βουλευτής.

 Τη θέση του κ. Αβραμόπουλου στη Βουλή των Ελλήνων θα καταλάβει ο Θάνος Πλεύρης, πρώτος επιλαχών της ΝΔ στην εκλογική περιφέρεια της Α' Αθηνών.

thetoc.gr