Log in
A+ A A-

Γιάφκα Μαζιώτη ανακάλυψε η ΕΛΑΣ

Γιάφκα που πιθανόν να ανήκει στον Νίκο Μαζιώτη ανακάλυψε η αντιτρομοκρατική πριν περίπου 10 μέρες στον Αγιο Νικόλαο Πατησίων. Την ανακάλυψη ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ μόλις σήμερα.

Κατά πληροφορίες στο σπίτι έμεναν άτομα που ανήκουν στην «ομάδα Μαζιώτη». Οι αστυνομικές αρχές θεωρούν βέβαιο ότι το σπίτι έχει χρησιμοποιηθεί κατά το παρελθόν από τον ίδιο τον Μαζιώτη, την Ρούπα, αλλά και τον συνεργό του Μαζιώτη στη ληστεία του Συκούριου Λάρισας, Γιώργο Πετρακάκο. Πιθανολογούν μάλιστα ότι το διαμέρισμα ήταν ορμητήριο του «Επαναστατικού Αγώνα» πριν από την επίθεση με το παγιδευμένο αυτοκίνητο στην οδό Αμερικής. Είχε νοικιαστεί από «άγνωστο-γνωστό» της ομάδας Μαζιώτη πριν από ένα χρόνο και εγκαταλείφθηκε πριν από 6 μήνες.

Ελπίδα της αντιτρομοκρατικής ήταν να εμφανιστεί στο διαμέρισμα ή κάποιος εκ των συνεργών του Μαζιώτη ή η καταζητούμενη σύζυγός του Πόλα Ρούπα.
Ωστόσο αυτό δεν συνέβη, οπότε άνδρες της Αστυνομίας αποφάσισαν να εισβάλουν στο διαμέρισμα. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στο σπίτι δεν βρέθηκε ούτε οπλισμός, ούτε άλλα «αξιοποιήσιμα» αντικείμενα και έδειχνε να έχει εκκενωθεί πολύ πριν τη σύλληψη Μαζιώτη.

Ωστόσο απορία προκαλεί το γεγονός ότι αν και η έφοδος έγινε προ 10ημέρου, μόλις σήμερα αφέθηκε να διαρρεύσει στα μέσα ενημέρωσης. Αστυνομικοί παράγοντες εκτιμούν ότι η «διαρροή» αυτή δεν είναι άσχετη από την κριτική που ασκείται στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. ότι από τη σύλληψη του Μαζιώτη και μετά οι έρευνες έχουν «καθίσει», ενδεχομένως και λόγω της θερινής ραστώνης.