Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 245
Log in
A+ A A-

Πάπας: Έχω δύο με τρία χρόνια ζωής

  • Written by 

Aίσθηση έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του Πάπα Φραγκίσκου πως του απομένουν δύο με τρία χρόνια ζωής προς τους δημοσιογράφους, κατά την επιστροφή του από τη Νότια Κορέα στο Βατικανό.

Ο ποντίφικας, απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων κατά την πτήση της επιστροφής αναφέρθηκε στην δημοτικότητα του, σε στοιχεία του χαρακτήρα του αλλά και στο ..μέλλον.

Ο Πάπας ερμήνευσε την μεγάλη δημοτικότητα που έχει «ως γενναιοδωρία των ανθρώπων του Θεού. Προσπαθώ να σκέφτομαι τις αμαρτίες μου, τα λάθη μου και να μην περηφανεύομαι. Επειδή ξέρω ότι θα διαρκέσει για μικρό χρονικό διάστημα. Δύο ή τρία χρόνια και μετά θα πάω στον Οίκο του Θεού» απάντησε. Η δήλωση αυτή προκάλεσε αίσθηση ενώ πηγές του Βατικανού λένε ότι είχε αναφέρει στους πολύ κοντινούς του ανθρώπους πως του απομένουν λίγα ακόμη χρόνια ζωής.

Ο 77χρονος σήμερα ποντίφικας ανέφερε επίσης τη δυνατότητα συνταξιοδότησής του από τον παπισμό, όπως έκανε και ο προκάτοχός του, Βενέδικτος XVI πέρυσι, αν ένιωθε ότι δεν μπορούσε πλέον να εκτελέσει επαρκώς τα καθήκοντά του.
Ο Πάπας εκμηστυρεύτηκε μάλιστα πως έχει νευρικά προβλήματα που χρήζουν θεραπείας.

«Πρέπει να τα φέρομαι καλά, αυτά τα νεύρα, να τους δίνω καθημερινά mate (ένα αργεντίνικο διεγερτικό τσάι)» αστειεύτηκε. «Μία από αυτές τις νευρώσεις, είναι πως είμαι σπιτόγατος» είπε χαρακτηριστικά υπενθυμίζοντας ότι η τελευταία φορά που έκανε διακοπές εκτός της πατρίδας του της Αργεντινής ήταν «με την κοινότητα των Ιησουιτών το 1975».