Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 245
Log in
A+ A A-

Ο Νταβούτογλου διάδοχος του Ερντογάν

  • Written by 

Ο Αχμέτ Νταβούτογλου, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, θα είναι ο νέος Πρωθυπουργός της Τουρκίας, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο Ταγίπ Ερντογάν μετά την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κυβερνώντος κόμματος.

Τώρα, απομένει η εκλογή του Νταβούτογλου στο έκτακτο συνέδριο του κόμματος που θα γίνει στις 27 Αυγούστου με αντικείμενο την εκλογή αρχηγού. Μία μέρα αργότερα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα αναλάβει επισήμως καθήκοντα προέδρου της δημοκρατίας και την 29η Αυγούστου αναμένεται να δώσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Νταβούτογλου.


«Προτάθηκαν πολλοί υποψήφιοι, αλλά έπρεπε να εκλέξουμε έναν και αυτό το κάναμε με μια αντίληψη που θέτει υπεράνω όλων την ενότητα του κινήματός μας» δήλωσε ο Ερντογάν τονίζονταςν ωστόσο πως κάποιοι προσπάθησαν να σπείρουν τη διχόνοια μέσα στο κόμμα. Στη συνέχεια ακολούθησε ομιλία του νέου πρωθυπουργού ο οποίος φανερά συγκινημένος, ευχαρίστησε τον Ερντογάν και τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής που του έκαναν την «τιμή», όπως είπε, να τον εκλέξουν ως υποψήφιο.

Ο Νταβούτογλου υπογράμμισε ότι «το ζητούμενο είναι η ισορροπία μεταξύ των παραδόσεων και της ανανέωσης» και τόνισε πως «το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης είναι το όνομα ενός αγώνα δικαίου που δεν μπορεί να περιοριστεί σε γενιές, ή ακόμη και σε αιώνες».