Log in
A+ A A-

Βραζιλία: Δυο αποκεφαλισμοί σε εξέγερση κρατουμένων

Σκηνές κόλασης εκτυλίχθηκαν στις Βραζιλιανικές φυλακές της Κάσκαβελ, όταν ξέσπασαν βίαια επεισόδια μεταξύ κρατουμένων, που οδήγησαν στον αποκεφαλισμό (!) δυο εξ αυτών.

 

Σύμφωνα με τις Αρχές, όλα ξεκίνησαν όταν κρατούμενοι οργάνωσαν εξέγερση, κατέλαβαν τους χώρους των φυλακών και κράτησαν ομήρους δυο σωφρονιστικούς υπαλλήλους και έναν αδιευκρίνιστο αριθμό συγκρατουμένων τους.  Στην συνέχεια, απαίτησαν από την Διοίκηση των φυλακών να προχωρήσει στην μεταφορά κρατουμένων σε άλλα σωφρονιστικά καταστήματα, προκειμένου να υπάρξουν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης.

Οι Αρχές της Βραζιλίας δεν μπορούσαν να ελέγξουν την κατάσταση, η οποία ήταν πραγματικά χαώδης, καθώς δυο από τους όμηρους κρατούμενους αποκεφαλίστηκαν, ενώ άλλοι δυο σπρώχθηκαν στο κενό.  Παράλληλα, οι εξεγερμένοι έβαλαν φωτιά σε στρώματα και σε άλλες εγκαταστάσεις των φυλακών, προειδοποιώντας για χειρότερα εάν τα αιτήματά τους δεν γίνονταν δεκτά.

Στην συνέχεια, κλούβες της Αστυνομίας ξεκίνησαν την μεταφορά κρατουμένων σε άλλες φυλακές προκειμένου να εκτονωθεί η κατάσταση.  Υπολογίζεται ότι απομακρύνθηκαν από τον χώρο τουλάχιστον 1000 άτομα, χωρίς να διευκρινίζεται εάν θα υπάρξει περαιτέρω ελάφρυνση των εγκαταστάσεων.

Οι εξεγέρσεις στις φυλακές είναι σύνηθες φαινόμενο στην Βραζιλία, εξαιτίας των άθλιων συνθηκών που επικρατούν αλλά και της αντιπαλότητας μεταξύ μελών εγκληματικών συμμοριών, που κρατούνται στις ίδιες πτέρυγες.