Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 245
Log in
A+ A A-

Συνετρίβη ελικόπτερο του ΟΗΕ στο Σουδάν

  • Written by 

Συνετρίβη ελικόπτερο της ειρηνευτικής αποστολής του ΟΗΕ στο Νότιο Σουδάν.

Νεκρά είναι τρία μέλη του πληρώματος της ειρηνευτικής αποστολής ενώ το τέταρτο μέλος έχει τραυματιστεί σοβαρά. Το ελικόπτερο Mi-8, σοβιετικής κατασκευής, συνετρίβη σε απόσταση περίπου 10 χιλιομέτρων νοτίως του Μπέντιου, της πρωτεύουσας της επαρχίας Γιούνιτι.

Η Minuss έχασε επαφή με το ελικόπτερο στις 14.28 τοπική ώρα, ενώ εκτελούσε προγραμματισμένη πτήση μεταφοράς φορτίου από το Ουάου στο Μπέντιου. Η ειρηνευτική αποστολή ξεκίνησε έρευνα για να διακριβώσει τα αίτια της συντριβής του ελικοπτέρου.


Από τα μέσα Αυγούστου σημειώνονται σφοδρές μάχες στην περιοχή του Μπέντιου μεταξύ του στρατού που παραμένει πιστός στον πρόεδρο του Νοτίου Σουδάν Σάλβα Κιρ και των στασιαστών που στηρίζουν τον πρώην αντιπρόεδρο Ρικ Μάκαρ.

Οι συγκρούσεις και οι σφαγές στην περιοχή αποτελούν πλέον καθημερινότητα από τον περασμένο Δεκέμβριο, με συνέπεια μεγάλο μέρος να έχει καταστραφεί και ερημωθεί. Περισσότεροι από 40.000 άνθρωποι που εκτοπίστηκαν από τις μάχες αλλά και την έλλειψη τροφίμων έχουν καταφύγει σε μια βάση του ΟΗΕ στο Μπέντιου η οποία όμως πλημμύρισε λόγω των καταρρακτωδών βροχών.