Log in
A+ A A-

Συρία: Σκοτώθηκε Αμερικανός τζιχαντιστής

Τον θάνατο ενός Αμερικανού τζιχαντιστή, ο οποίος απαρνήθηκε τον χριστιανισμό και ασπάστηκε το Ισλάμ πριν από μερικά χρόνια, γνωστοποίησε στην οικογένειά του το Στέητ Ντηπάρτμεντ.

Πρόκειται για τον Ντάγκλας Μακέην, ο οποίος είχε μεταβεί στην Συρία προκειμένου να πολεμήσει στο πλευρό των τζιχαντιστών, για να βρει τελικά τον θάνατο το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Την είδηση επιβεβαίωσε στο CNN ο θείος του Ντάγκλας, Κεν Μακέην, που δεν μπορούσε να κρύψει την θλίψη του για την θρησκευτική στροφή και το τραγικό τέλος του ανηψιού του.

Σύμφωνα με τον Κεν Μακέην, ο νεαρός Αμερικανός δεν είχε προκαλέσει με την συμπεριφορά του και, παρά το γεγονός πως ασπάστηκε το Ισλάμ, η οικογένειά του δεν είχε ανησυχήσει ιδιαίτερα για την κατάληξή του.  Όλα αυτά βέβαια μέχρι να ξεκινήσει περίεργες αναρτήσεις στο Facebook, οι οποίες εξέφραζαν υποστήριξη στο ISIS και τις πρακτικές των φανατικών ισλαμιστών.

Όπως τόνισε ο θείος του, ο Ντάγκλας αναχώρησε από το σπίτι του υποστηρίζοντας ότι έφευγε για ταξίδι στην Τουρκία.  Τελικώς, όμως, κατευθυνόταν στην Συρία, όπου και εντάχθηκε στον στρατό των ισλαμιστών, για να βρει τελικά τον θάνατο στις εμφυλιοπολεμικές συρράξεις.