Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 245
Log in
A+ A A-

Λαγκάρντ: δεν παραιτούμαι για την υπόθεση Ταπί

  • Written by 

Υπό έρευνα για αμέλεια έχει τεθεί από χθες η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικου Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, για την υπόθεση της διατησίας μεταξύ του Γάλλου επιχειρηματία Μπερνάρ Ταπί και της τράπεζας Credit Lyonnais.

Η ίδια, δήλωσε ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί από την διεύθυνση του ΔΝΤ και ότι από σήμερα επιστρέφει στα καθήκοντά της στην Ουάσινγκτον.


Η Λαγκάρντ είχε παρουσιαστεί και πέρυσι ενωπιον ειδικού δικαστηρίου του Παρισιού, για το πολύκροτο οικονομικό σκάνδαλο Ταπί που αφορά διαιτησία του 2008, όταν η Λαγκάρντ ήταν υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Σαρκοζί. Όπως δήλωσε στο πρακτορείο Reuters στενός της συνεργάτης, η Λαγκάρντ είναι μια μαχητική γυναίκα και θεωρεί ότι αυτή η απόφαση είναι εντελώς αβάσιμη.


Η δικαιοσύνη ερευνά το γεγονός ότι η Κριστίν Λαγκάρντ προσέφυγε σε ιδιωτική εξωδικαστική διαιτησία, ενώ επρόκειτο για διαφορά ανάμεσα στο γαλλικό δημόσιο και τον επιχειρηματία Μπερνάρ Ταπί. Ο Ταπί κέρδισε 400 εκατομμύρια ευρώ από τη διευθέτηση της διαφοράς του με την κρατική τράπεζα Credit Lyonnais το 2008, σχετικά με την μεταπώληση από αυτήν της Adidas.