Log in
A+ A A-

Έμπολα: Ύποπτο κρούσμα στην Ιταλία - Στους 2296 οι νεκροί

Το πρώτο κρούσμα του Έμπολα ενδέχεται να καταγράψει η Ιταλία, καθώς έγινε γνωστό πως υπάρχει ύποπτο περιστατικό, το οποίο αντιμετωπίζεται σε νοσοκομείο της Ανκόνα.
Σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες, πρόκειται για μια Νιγηριανή, η οποία παρουσίασε συμπτώματα του Έμπολα και μεταφέρθηκε σε ειδικά διαμορφωμένη μονάδα απομόνωσης, με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων να αναμένεται την Τετάρτη.
 
Υπενθυμίζεται ότι η Ανκόνα διαθέτει έναν μεγάλο διεθνή λιμένα, ο οποίος συνδέεται και με την Ελλάδα, μέσω Πάτρας και Ηγουμενίτσας.
 
Στο μεταξύ, οι νεκροί από την επιδημία του Έμπολα έφτασαν τους 2296, με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να παρακολουθεί για μια ακόμη φορά με ιδιαίτερο προβληματισμό την εξάπλωση του θανατηφόρου ιού, ο οποίος πλήττει κατά κύριο λόγο τις χώρες της Δυτικής Αφρικής.
 
Για μια ακόμη φορά, το ποσοστό θνησιμότητας ξεπερνά το 50%, καθώς, τα συνολικά καταγεγραμμένα κρούσματα φτάνουν τα 4293.  Παράλληλα, εκφράζεται ανησυχία για το γεγονός ότι, το τελευταίο χρονικό διάστημα, έχει αυξηθεί αισθητά και ο ρυθμός των θανάτων: Το 47% εξ αυτών έχουν καταγραφεί τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, ενώ μέσα σε ένα μόλις 24ωρο (5-6 Σεπτεμβρίου) προστέθηκαν άλλοι 200 νεκροί.