Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 245
Log in
A+ A A-

Κάνναβη για τη χρήση φαρμάκων θα καλλιεργεί ο ιταλικός στρατός

  • Written by 

Στην καλλιέργεια ινδικής κάνναβης πρόκειται να προχωρήσει ο ιταλικός στρατός μετά από συμφωνία και με το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Με τον τρόπο αυτό θα παράγονται εγχώρια φάρμακα λιγότερο ακριβά από τα εισαγόμενα. Η συμφωνία υπογράφηκε ήδη από την υπουργό Υγείας Μπεατρίτσε Λορεντσίν και την υπουργό Άμυνας Ρομπέρτα Πινότι. Όπως δήλωσαν οι δύο υπουργοί η παραγωγή των φαρμάκων θα αφορούν εξαιρετικά σοβαρές παθήσεις, όπως η σκλήρυνση κατά πλάκας. «Δεν πρέπει να του αποδίδεται οποιαδήποτε ιδεολογική ή πολιτισμική αξία, πρόκειται για ένα εγχείρημα αποκλειστικά προς το συμφέρον των ασθενών» είπαν χαρακτηριστικά.

Η καλλιέργεια και η επεξεργασία της κάνναβης θα γίνεται μέσα στον περίβολο ενός ειδικού στρατοπέδου στη Φλορεντία με την ονομασία «Στρατιωτικό Χημικό και Φαρμακευτικό Ίδρυμα». Πρόκειται για μια φαρμακευτική βιομηχανία που ως τώρα χρησιμοποιούσε ο στρατός για τις δικές του ανάγκες. Στο συγκεκριμένο στρατόπεδο θα παράγονται περίπου 80 ως 100 κιλά ενεργού συστατικού κατ' έτος, δηλαδή ποσότητα που καλύπτει τις ανάγκες της Ιταλίας, και στη συνέχεια θα παραδίδει το συστατικό στα τοπικά και τα νοσοκομειακά φαρμακεία που θα μπορούν να παρασκευάζουν συγκεκριμένα φάρμακα.

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει παρά ένα και μόνο φάρμακο με βάση την κάνναβη το οποίο διατίθεται στην Ιταλία, για τη θεραπεία της σκλήρυνσης κατά πλάκας, ενώ όλα τα άλλα πρέπει να εισάγονται από το εξωτερικό μετά από μακροχρόνιες και δαπανηρές διαδικασίες.