Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 245
Log in
A+ A A-

Καταναγκαστικά έργα για τον 25χρονο Αμερικανό στη Β. Κορέα

  • Written by 

Καταναγκαστικά έργα για έξι χρόνια θα εκτελεί για έξι χρόνια ο 25χρονος Αμερικανός Μάθιου Μίλερ ο οποίος καταδικάστηκε από το καθεστώς της Βόρειας Κορέας επειδή έσκισε τη βίζα του κατά την άφιξη του εκεί τον περασμένο Απρίλιο.

Το καθεστώς έδωσε στη δημοσιότητα και φωτογραφία του 25χρονου ο οποίο φοράει φόρμα φυλακισμένου και έχει ξυρισμένο κεφάλι. Όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση πριν φυλακιστεί ο Μίλερ πήρε άδεια για να τηλεφωνήσει στην οικογένεια του στην Καλιφόρνια και για να στείλει δύο επιστολές. Μία στο σπίτι του και μία στην Μισέλ Ομπάμα προκειμένου να ζητήσει βοήθεια.

Ο Μίλερ δήλωσε στο CNN πως πριν φτάσει στην Β. Κορέα ήταν προετοιμασμένος να παραβιάσει τον νόμο. «Ηθελημένα διέπραξα το έγκλημά μου», είπε, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει ποιο είναι αυτό το έγκλημα. Δεν έχει διευκρινιστεί αν ο Μίλερ εξαναγκάστηκε να προβεί στην παραπάνω δήλωση ή το έκανε με τη θέλησή του.


Ο Μάθιου Μίλερ είναι ένας από τους τρεις αμερικανούς που κρατούνται στη Β. Κορέα. Τον περασμένο Μάιο ο 56χρονος Τζέφρι Φόουλι από το Οχάιο συνελήφθη επειδή άφησε μία Βίβλο σε τουαλέτες ενός κέντρου στο λιμάνι Σονγκτζίν στα ανατολικά της χώρας, ενώ ο ιεραπόστολος Κένεθ Μπάε κρατείται από το Δεκέμβριο του 2012 και εκτίει ποινή 15 ετών καταναγκαστικών έργων καθώς κρίθηκε ένοχος για απόπειρα ανατροπής του καθεστώτος.