Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 245
Log in
A+ A A-

Δεν χρειαζόταν ευθανασία ο σκύλος της Ισπανίδας νοσοκόμας

  • Written by 

Ο σκύλος της νοσοκόμας που προσβλήθηκε από τον ιό του Εμπολα στην Ισπανία, δεν γλύτωσε τελικά την ευθανασία.

Όμως, εκ των υστέρων, ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Κέντρου Ιατρικών Ερευνών της Φρανσβίλ, στην Γκαμπόν και συγγραφέας της μελέτης για τις επιπτώσεις του ιού του αιμορραγικού πυρετού στους σκύλους, υποστήριξε ότι το ζώο δεν ήταν απραίτητο να θανατωθεί. «Η ευθανασία του σκύλου δεν ήταν χρήσιμη» γιατί οι γιατροί δεν ήξεραν αν το ζώο είχε προσβληθεί από τον ιό. Νομίζω θα αρκούσε να τον βάλουν στην απομόνωση και να τον παρακολουθούν», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο, ο Ερίκ Λερουά.


«Ο σκύλος είναι ένα ζώο που ζει μαζί με τους ανθρώπους και εκ του γεγονότος αυτού σίγουρα εκτίθεται στον ιό. Αγνοούμε αν μπορεί να μολυνθεί και αν μπορεί να παίξει κάποιο ρόλο στη μετάδοση του ιού στους ανθρώπους», εξήγησε. Η περίπτωση του σκύλου Εξκάλιμπερ ήταν επομένως μια «μοναδική» ευκαιρία για τη μελέτη του ιού στα ζώα. Κατά τον Λερουά, από την παρακολούθηση του σκύλου και τις εξετάσεις στις οποίες θα τον υπέβαλαν θα μπορούσαν να εξαχθούν σημαντικές πληροφορίες για τον Έμπολα.


Μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό για την Υγεία των Ζώων και τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών των ΗΠΑ, δεν έχει καταγραφεί καμία περίπτωση όπου άνθρωπος να κόλλησε τον Έμπολα από το ζώο του.