Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 245
Log in
A+ A A-

Έλεγχοι στα αεροδρόμια Γαλλίας και Τσεχίας για Έμπολα

  • Written by 

Σε έκτακτα μέτρα πρόληψης για την αντιμετώπιση του ιου Έμπολα ο οποίος εξαπλώνεται κάθε μέρα όλο και περισσότερο προχωρούν Γαλλία και Τσεχία.

Τα μέτρα θα λάβουν χώρα στα αεροδρόμια των δύο χωρών κατά την άφιξη των αεροσκαφών που προέρχονται από τις επικίνδυνες χώρες που πλήττονται από τον ιό. Η ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας εκδόθηκε επ' ευκαιρία μιας τηλεδιάσκεψης μεταξύ του Γάλλου προέδρου και του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, της καγκελαρίου της Γερμανίας Άγγελας Μέρκελ και των πρωθυπουργών της Βρετανίας και της Ιταλίας Ντέιβιντ Κάμερον και Ματέο Ρέντσι, αντίστοιχα.

Αλλά και στην Τσεχία, όλοι οι επιβάτες που θα φθάνουν στο αεροδρόμιο της Πράγας θα υποβάλλονται σε ελέγχους θα συμπληρώνουν ένα ιατρικό ερωτηματολόγιο στο οποίο θα καλούνται να αναφέρουν όλες τις χώρες που επισκέφθηκαν τις τελευταίες 42 ημέρες, διάστημα που αντιστοιχεί σε δύο περιόδους επώασης του Έμπολα. Επιπλέον, οι επιβάτες που θα προέρχονται από τις χώρες που έχουν πληγεί από τον ιό που προκαλεί αιμορραγικό πυρετό θα υποβάλλονται στο αεροδρόμιο σε εξετάσεις για τον έλεγχο της θερμοκρασίας τους, τους οποίους θα διεξάγει ιατρικό προσωπικό.