Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 245
Log in
A+ A A-

Air Koryo: Η χειρότερη αεροπορική εταιρία στον κόσμο

  • Written by 

Η μοναδική βορειοκορεατική αεροπορική εταιρία Air Koryo είναι η χειρότερη στον κόσμο.

Με ένα μόλις αστέρι στον φορέα αξιολόγησης των αεροπορικών εταιριών Skytrax, με παμπάλαια καθίσματα και αεροσκάφη ..σοβιετικής εποχής δεν εμπνέει ιδιαίτερη εμπιστοσύνη στους υποψήφιους επιβάτες ώστε να την επιλέξουν. Αυτό έρχεται να επιβεβαιώσει και ο συντάκτης μιας ταξιδιωτικής ιστοσελίδας από την Αυστραλία ο οποίος ταξίδεψε με την συγκεκριμένη εταιρία και έζησε την εμπειρία από «πρώτο χέρι».

Ο Άραμ Παν, ταξίδεψε από την Κουάλα Λουμπούρ στη Μαλαισία και στη συνέχεια στην Πιονγιάνγκ. Τράβηκε φωτογραφίες και κατέγραψε όσα έζησε, από τα καθίσματα έως τις λιγομίλητες αεροσυνοδούς. Όπως ανέφερε ο συντάκτης, οι αεροσυνοδοί ήταν λιγομίλητες και σπάνια έβγαιναν από την καμπίνα του αεροσκάφους ακόμη και αν αυτό έκανε μεγάλες στάσεις ενώ χαρακτήρισε τον αερολιμένα της Πιονγιάνγκ έρημο.

Το 2006 η Ευρωπαϊκή Ενωση απαγόρευσε στην εταιρεία Air Koryo να πραγματοποιεί πτήσεις πάνω από τον εναέριο χώρο της, λόγω ελλείμματος στην ασφάλεια ενώ είναι η μοναδική αεροπορική στον κόσμο που στο σύστημα αξιολόγησης της Skytrax έχει βαθμολογηθεί με ένα μόλις αστέρι.