Log in
A+ A A-

Κύπρος: Στόχος μια νέα έξοδος στις αγορές το 2015

Στόχος της κυπριακής κυβέρνησης είναι να υπάρξει νέα έξοδος στις διεθνείς αγορές για άντληση κεφαλαίων εντός του 2015, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Χάρης Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης εξέφρασε ικανοποίηση για την χθεσινή έγκριση του κρατικού προϋπολογισμού από τη Βουλή, εκτιμώντας ότι με αυτό τον τρόπο μπορεί να συνεχισθεί η προσπάθεια μεταρρύθμισης και εξυγίανσης της οικονομίας. Επεσήμανε, πάντως, ότι η κυπριακή οικονομία εξακολουθεί να αντιμετωπίζει δυσκολίες και προκλήσεις.

Προσανατολισμός της κυβέρνησης, ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, είναι να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για μείωση των φορολογικών βαρών, που επιβλήθηκαν.

Σχολιάζοντας, τέλος, την επιστροφή της μετοχής της Τράπεζας Κύπρου ΚΥΠΡ+6,78%στα Χρηματιστήρια Κύπρου και Αθηνών, ο Κύπριος ΥΠΟΙΚ ανέφερε ότι αποτελεί ένα ακόμα βήμα για επιστροφή σε συνθήκες πλήρους ομαλότητας και εξέφρασε την εκτίμηση ότι μεσοπρόθεσμα οι τιμές των τραπεζικών τίτλων θα αποτυπώσουν τη βελτίωση, η οποία καταγράφεται στην κυπριακή οικονομία.