Log in
A+ A A-

Χάθηκε η επαφή με αεροσκάφος της Air Asia

Αεροσκάφος με 155 επιβαίνοντες, το οποίο εκτελούσε πτήση από την Σουραμπάγια της Ινδονησίας προς τη Σιγκαπούρη έχει χάσει επαφή με το κέντρο ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η επαφή χάθηκε 42 λεπτά μετά την απογείωσή του.

Όπως μεταδίδουν τα ειδησεογραφικά δίκτυα της περιοχής, επικαλούμενα δηλώσεις στελέχους του υπουργείου Μεταφορών της Ινδονησίας, το αεροσκάφος έχει χαθεί από τις 6.17 π. μ. τοπική ώρα, από τη 01.17 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδος.

«Μέχρι στιγμής δυστυχώς δεν έχουμε καμία πληροφορία για τους επιβάτες και τα μέλη πληρώματος που βρίσκονταν στο αεροσκάφος, αλλά θα κρατάμε ενήμερους όλους για κάθε στοιχείο που μαθαίνουμε», αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας

Σύμφωνα με την τηλεόραση της Ινδονησίας, οι επιβάτες είναι 149 πολίτες της Ινδονησίας, 3 Κορεάτες, ένας πολίτης από τη Σιγκαπούρη, ένας Βρετανός και ένας υπήκοος από τη Μαλαισία.

Πριν χάσει την επαφή του οι πιλότοι είχαν ζητήσει να ακολουθήσουν μια ασυνήθιστη εναέρια διαδρομή. Νεότερες πληροφορίες του Reuters αναφέρουν ότι το αεροπλάνο ζήτησε να πετάξει σε μεγαλύτερο υψόμετρο για να αποφύγει τα σύννεφα. Μετεωρολόγοι επισημαίνουν στο CNN ότι ο κακός καιρός θα μπορούσε να είναι ένας παράγοντας για την εξαφάνιση του αεροπλάνου καθώς υπήρχαν σφοδρές καταιγίδες στην περιοχή. Επρόκειτο να προσγειωθεί στη Σιγκαπούρη στις 3.30 αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία επαφή. 

'Ηδη οι αρχές των δύο χωρών ανακοίνωσαν πως ξεκινούν έρευνες για να βρουν το αεροπλάνο. 

Όπως ανακοινώθηκε από το Λευκό Οίκο, ο Μπαράκ Ομπάμα, έχει ενημερωθεί για το γεγονός. 

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες στο αεροσκάφος βρίσκονται 16 παιδιά και ένα βρέφος.