Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 165
Log in
A+ A A-

Αναμένονται οι πρώτες απαντήσεις

Στις 5.00 μμ, ώρα Ελλάδος, οι πρώτες απαντήσεις από το «μαύρο» κουτί του μοιραίου αεροσκάφους της Germanwings, ενώ  μεταβαίνουν στο σημείο της τραγωδίας οι Άγκελα Μέρκελ, Φρανσουά Ολάντ και Μαριάνο Ραχόι.

Ο επικεφαλής του ομίλου Lufthansa Κάρστεν Σπορ δήλωσε σήμερα ότι το αεροπλάνο της χαμηλού κόστους εταιρείας Germanwings «τεχνικά άμεμπτο», ενώ χαρακτήρισε «ανεξήγητο» το δυστύχημα. «Εξετάζουμε όλα τα πιθανά σενάρια για την αεροπορική τραγωδία στις Άλπεις, αλλά η τρομοκρατική επίθεση δεν είναι το πιθανότερο», δήλωσε νωρίτερα ο Γάλλος υπ. Εσωτερικών, Μπερνάρ Κασνέβ.

Στο μεταξύ, ο βρετανικός Τύπος αναφέρει σήμερα ότι η πτώση του αεροπλάνου διήρκεσε όχι 8, αλλά 18 λεπτά, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες της Daily Mail, το αεροσκάφος είχε τεχνικά προβλήματα στο σύστημα προσγείωσης, τα οποία μάλιστα το είχαν καθηλώσει στο έδαφος 24 ώρες πριν την πτήση θανάτου στις γαλλικές Αλπεις. 

Την ίδια ώρα, πιλότοι και προσωπικό της Germanwings, θυγατρικής της Lufthansa, αρνούνται να μπουν στα αεροσκάφη μετά το πολύνεκρο δυστύχημα, με συνέπεια να έχει ακυρωθεί τουλάχιστον μία πτήση της εταιρείας.