Log in
A+ A A-

Η "Μυρτώ" του Καναδά

Μια περίπτωση που θυμίζει σε πολλά σημεία αυτήν της νεαρής Μυρτώς στην Πάρο συγκλονίζει την Κοινή Γνώμη στον Καναδά. Πρόκειται για ένα κορίτσι 15 μόλις ετών, το οποίο έπεσε θύμα ξυλοδαρμού και σεξουαλικής κακοποίησης, με αποτέλεσμα όχι μόνο να κινδυνεύσει η ζωή του, αλλά και να υπάρχουν φόβοι πλέον ότι έχει υποστεί μόνιμη εγκεφαλική βλάβη.

Το συγκλονιστικό της υπόθεσης είναι ότι δράστης της επίθεσης είναι ένας συνομήλικός της, με τον οποίο διέμεναν στον ίδιο ξενώνα φιλοξενίας ανηλίκων, καθώς πρόκειται για παιδιά που είτε δεν μεγαλώνουν με τις οικογένειές τους είτε δεν έχουν καθόλου οικογένεια.

Το περιστατικό συνέβη την 1η Απριλίου, με το 15χρονο αγόρι να καλεί αρχικά έντρομο την Αστυνομία. Όμως, κατά την κατάθεσή του, έπεσε σε αντιφάσεις, με αποτέλεσμα οι Αρχές να του απαγγείλουν κατηγορίες.

Σύμφωνα με την μητέρα του κοριτσιού, η κόρη της αναγνωρίζει τις φωνές που ακούει, αλλά βρίσκεται σε πολύ άσχημη κατάσταση και μόνο με θαύμα θα επανέλθει στην κατάσταση που βρισκόταν πριν τον τραυματισμό της.