Log in
A+ A A-

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Κύπρο, εκκενώνονται χωριά

Εκτός ελέγχου μαίνονται οι πυρκαγιές στην Κύπρο, ενώ οι φλόγες «γλείφουν» τα πρώτα σπίτια. Ειδικότερα, το Τμήμα Δασών ανακοίνωσε ότι παρατηρούνται αναζωπυρώσεις στο μέτωπο Κούρδαλι και Λημέρια, και ότι το μέτωπο της Ασίνου είναι εκτός ελέγχου.

Οι οικισμοί που υπάρχουν εκκενώνονται κατεπειγόντως, ενώ -όπως μεταδίδουν τα ΜΜΕ της Κύπρου- στην περιοχή επιχειρούν τα 6 αεροπλάνα του Ισραήλ, τα 2 καναντέρ και 2 ελικόπτερα super puma από την Ελλάδα, 2 ελικόπτερα των Βρετανικών Βάσεων και όλα τα πτητικά μέσα της Κύπρου. Εντός της ημέρας αναμένονται και πτητικά μέσα από τη Γαλλία και την Ιταλία.

Υπενθυμίζεται πως η Κύπρος ήδη θρηνεί δύο νεκρούς δασοπυροσβέστες, που άφησαν την τελευταία τους πνοή στη μάχη με τις φλόγες.

Νεκρός είναι ο Μάριος Αριστοτέλους, 44 χρόνων, ο οποίος είχε τραυματιστεί χθες από ανατροπή του οχήματος στο οποίο επέβαινε με άλλους δύο συναδέλφους του. Από το ίδιο δυστύχημα είχε χάσει τη ζωή του και ο δασοπυροσβέστης Ανδρέας Σοφοκλέους, 49 χρόνων, πατέρας πέντε παιδιών.

Αναστασιάδης: Να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του

Είναι καιρός ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του και να αρχίσει να σκέφτεται ότι πέραν του εγώ υπάρχει και το εμείς και πέραν του δικού μας σπιτικού υπάρχει το φυσικό περιβάλλον, οι κοινότητες και ανθρώπινες ζωές, δήλωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης ύστερα από περιοδεία στην περιοχή της Σολέας και σύσκεψη με τους αρμοδίους.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι αυτές τις ώρες η σκέψη είναι προς τις οικογένειες των θυμάτων και ότι η πολιτεία θα είναι στο πλευρό τους. Ο κ. Αναστασιάδης συνεχάρη όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες, τις δυνάμεις και τους εθελοντές που προσπαθούν με κίνδυνο της ζωή τους να αντιμετωπίσουν μια χωρίς προηγούμενο καταστροφή.

thetoc.gr