Log in
A+ A A-

Ολάντ: Θα τους τιμωρήσουμε με τα ίδια μέσα-Δείχνει ISIS

«Η Γαλλία χτυπήθηκε την ημέρα της εθνική επετείου. Μαζί με τη Γαλλία χτυπήθηκαν τα ανθρώπινα δικαιώματα» είπε ο γάλλος πρόεδρος Φρανοσυά Ολάντ στο τηλεοπτικό διάγγελμά του στις 4:50 το πρωί ώρα Ελλάδος, ξεκαθαρίζοντας ότι ο θάνατος δεκάδων ανθρώπων στην παραλιακή οδό της Νίκαιας, ήταν τρομοκρατική ενέργεια εκ μέρους των τζιχαντιστών.

Ο Φρανσουά Ολάντ ανακοίνωση ότι η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης που επρόκειτο αν λήξει στις 26 Ιουλίου, θα παραταθεί για τουλάχιστον 3 μήνες και θα κλιμακωθεί ακόμη περισσότερο.

Παράλληλα δήλωσε αποφασισμένος να κλιμακώσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία και το Ιράκ κατά του ισλαμικού κράτους. «Θα τιμωρήσουμε αυτούς που μας επιτίθενται με τα ίδια μέσα» είπε ο γάλλος πρόεδρος και τόνισε ότι «η φρικαλεότητα με ένα φορτηγό χρησιμοποιείται για να σκοτώσει αθώους ανθρώπους είναι πλήγμα, αλλά θα μας κάνει πιο ισχυρούς και θα μας ενώσει.

Ο κ. Ολάντ ανήγγειλε ότι θα ενταθεί η κατάσταση συναγερμού σε ολόκληρη τη χώρα, ακόμη και σε μικρές πόλεις και κάλεσε όλους τους εργαζόμενους στα σώματα ασφαλείας που βρίσκονται σε άδεια να επιστρέψουν αμέσως στα καθήκοντά τους.

Η τραγική ειρωνεία είναι ότι σε τηλεοπτική συνέντευξή του το απόγευμα της Πέμπτης, ο κ. Ολάντ είχε ανακοινώσει ότι δεν θα δινόταν παράταση στα μέτρα έκτακτης ανάγκης που είχαν επιβληθεί στη χώρα από τις επιθέσεις της 23ης Νοεμβρίου πέραν της 26ης Ιουλίου: "Δεν μπορούμε να παρατείνουμε την κατάσταση έκτακτης ανάγκης επ' αόριστον, δεν θα είχε νόημα. Αυτό θα σήμαινε ότι δεν είμαστε πλέον μια δημοκρατία στην οποία ο νόμος εφαρμόζεται σε όλες τις περιστάσεις", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ολάντ.

thetoc.gr