Log in
A+ A A-

Άγκυρα: Αποκλείει λύση του Κυπριακού εντός του 2016

Την πεποίθηση ότι είναι αδύνατη, πλέον, η επίτευξη λύσης στο Κυπριακό εντός του 2016 εξέφρασε ο Αντιπρόεδρος της Τουρκικής Κυβέρνησης, Νουμάν Κουρτουλμούς, σε συνέντευξη που παραχώρησε στους εκπροσώπους του Τύπου.

 

"Δεν υπάρχει ελπίδα για λύση εντός του έτους", ανέφερε ο κ. Κουρτουλμούς, ο οποίος τόνισε ότι οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν εντός του 2017.

Σε ό,τι αφορά στις αξιώσεις της τουρκικής πλευράς, ο Τούρκος Αντιπρόεδρος επανέλαβε ότι η Τουρκία δίνει έμφαση στην εκ περιτροπής προεδρία, την ισότητα των δυο πλευρών στην διοίκηση και την διαφύλαξη του καθεστώτος των εγγυήσεων.

Αναφορικά με την συμφωνία για το προσφυγικό, ο Κουρτουλμούς ξεκλαθάρισε ότι "Η συμφωνία για το προσφυγικό είναι με την ΕΕ και όχι με την Ελλάδα" και άφησε νέες αιχμές για την στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

"Η Τουρκία την τηρεί καθ' όλα. Οι αριθμοί ροών, που είναι μηδενικοί, το αποδεικνύουν. Περιμένουμε από την ΕΕ να υλοποιήσει το σκέλος που της αναλογεί. Δηλαδή την άρση της θεώρησης βίζας για τους Τούρκους πολίτες και την αποδέσμευση των κονδυλίων 3 δισ. που έχει υποσχεθεί".