Log in
A+ A A-

Τέλος της αεροπειρατείας στη Μάλτα, παραδόθηκαν οι αεροπειρατές

Αίσιο τέλος είχε η αεροπειρατεία που πραγματοποιήθηκε σε αεροσκάφος της AFRIQIYAH AIRWAYS. Μετά από διαπραγματεύσεις οι αεροπειρατές αποφάσισαν να απελευθερώσουν τους επιβάτες και τα μέλη του πληρώματος που κρατούσαν ομήρους, ενώ οι ίδιοι παραδόθηκαν και συνελήφθησαν από τις αρχές της Μάλτας.

Νωρίτερα, τo Αεροσκάφος της εταιρείας AFRIQIYAH AIRWAYS , το οποίο εκτελούσε εσωτερική πτήση στη Λιβύη, κατελήφθη και αναγκάστηκε να επιστρέψει στη Μάλτα, όπου και προσγειώθηκε με 118 επιβαίνοντες (111 επιβάτες, εκ των οποίων 82 άνδρες, 28 γυναίκες και ένα παιδί).

Λίγο πριν τις 15:00 το μεσημέρι ώρα Ελλάδας η πόρτα του αεροσκάφους άνοιξε και οι πρώτοι επιβάτες απελευθερώθηκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αεροπειρατές φέρονται να είπαν στο πλήρωμα ότι ήταν "φιλο-Κανταφικοί" και ότι ήταν πρόθυμοι να αφήσουν τους 111 επιβάτες να εγκαταλείψουν το Airbus A320, αλλά όχι και το επταμελές του πλήρωμα, αν δεν ικανοποιοιούνται τα αιτήματά τους.,

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες που επικαλέστηκε νωρίτερα το Sputnik, ζήτησαν την απελευθέρωση του γιου του Καντάφι, Σαϊφ, ο οποίος κρατείται στις φυλακές της Τρίπολης.

Σύμφωνα με αξιωματούχο ασφαλείας, ο πιλότος επιχείρησε να προσγειωθεί στη Λιβύη, αλλά οι αεροπειρατές του το αρνήθηκαν. Ο πιλότος ενημέρωσε σχετικά τον πύργο ελέγχου της Τρίπολης και στη συνέχεια διακόπηκαν οι τηλεπικοινωνίες.

Το αεροπλάνο είχε απογειωθεί από την Σέμπχα της νοτιοδυτικής Λιβύης και κατευθυνόταν προς το αεροδρόμιο Μιτίγκα της Τρίπολης, μία διαδρομή που διαρκεί λίγο περισσότερο από δύο ώρες. Η αεροπορική εταιρεία Afriqiyah Airways είναι κρατική.

Το μικρό αυτό νησί της Μεσογείου και μέλος της ΕΕ, η Μάλτα, βρίσκεται σε απόσταση περίπου 500 χιλιομέτρων βορείως της Τρίπολης.

Ο πρώην ηγέτης της Λιβύης Μουάμαρ Καντάφι σκοτώθηκε στην εξέγερση το 2011 και η χώρα μαστίζεται έκτοτε από βίαιες συγκρούσεις ανάμεσα σε φατρίες.

thetoc.gr