Log in
A+ A A-

Κωνσταντινούπολη: Ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών

Η φρίκη της τρομοκρατίας χτυπά ξανά και ξανά την Κωνσταντινούπολη ,του κατοίκους και τους επισκέπτες της. Το νέο χτύπημα σε ένα από τα διασημότερα κλαμπ της Πόλης με την έλευση του καινούργιου χρόνου άφησε πίσω του 39 νεκρούς και 65 τραυματίες σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ενημέρωση.

Τέσσερις τραυματίες είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Μόνον 11 από τους νεκρούς είναι τούρκοι πολίτες ενώ οι υπόλοιποι πολίτες ξένων χωρών.


Επιβεβαιωμένα νεκροί είναι πέντε πολίτες Σαουδικής Αραβίας νεκροί, μια ισραηλινή, δύο λιβανέζοι, δυο Ινδοί Για δύο νεκρούς Τυνήσιους έκανε λόγο ο υπουργός Εξωτερικών της Τυνησίας, χωρίς όμως να διευκρινίζεται αν ένας από τους δύο είναι ο προαναφερθείς Γαλλο-τυνήσιος.Σύμφωνα με τον Βέλγο ΥΠΕΞ ένας Βέλγος τουρκικής καταγωγής επίσης έπεσε νεκρός από τις σφαίρες του μακελάρη.

Επί λεπτά λεπτά γάζωνε τους θαμώνες ο μακελάρης- άλλαξε πέντε γεμιστήρες
Σύμφωνα με πληροφορίες των τουρκικών μέσων ενημέρωσης, πρόκειται για επαγγελματία δολοφόνο ο οποίος άλλαξε πέντε γεμιστήρες για να σκορπίσει το θάνατο μέσα στο ανυπεράσπιστο πλήθος.
Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο δράστης φορούσε σκούρο σακάκι και βγήκε με λευκό. Έδειχνε αρκετά ψύχραιμος, λένε τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ενώ εκτιμάται ότι πριν την επίθεση έκανε διερεύνηση του χώρου.


'Αφησε πίσω το όπλο του

Ο δράστης παραμένει για την ώρα ασύλληπτος και η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνητό για τον εντοπισμό του. Σύμφωνα με τον τουρκο πρωθυπουργό ο μακελάρης άφησε στον τόπο του εγκλήματος το όπλο με το οποίο έσπειρε το θάνατο.Το όπλο αναμένεται να διευκολύνει τις τουρκικές αρχές για την ταυτοποίηση του δράστη. Παράλληλα ο τούρκος πρωθυπουργός διέψευσε τις αναφορές αυτοπτών μαρτύρων που επικαλούνταν μέσα ενημέρωσης, ότι ο δράστης ήταν ντυμένος Άγιος Βασίλης.

Το χτύπημα στο κλαμπ Ρέινα όπου η είσοδος το βράδυ της Πρωτοχρονιάς κόστιζε περίπου 300 ευρώ και στο οποίο συχνάζουν τούρκοι celebrities και εύποροι τουρίστες θυμίζει σε πολλά την τρομοκρατική επίθεση στο γαλλικό Μπατακλάν.

Σύμφωνα με το τουρκικό ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV, πολλοί θαμώνες του νυχτερινού κέντρου έπεσαν στον Βόσπορο για να σωθούν από τα πυρά του δράστη της επίθεσης

Η επίθεση εναντίον της ντισκοτέκ, στην κοσμοπολίτικη συνοικία Ορτακιόι, στην ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης, ακολουθεί μια σειρά πολυαίμακτων επιθέσεων στην πόλη το 2016.
Το νυχτερινό κέντρο απέχει μόλις μερικές εκατοντάδες μέτρα από τον χώρο όπου λάμβαναν χώρα οι επίσημοι εορτασμοί για την έλευση της νέας χρονιάς, πλάι στον Βόσπορο.

Πολλοί από τους τραυματίες διακομίστηκαν στα επείγοντα καθώς δεκάδες ασθενοφόρα και οχήματα της αστυνομίας κατέφθασαν επί τόπου, μετέδωσε το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN Türk.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως άκουσαν τον δράστη να κραυγάζει κάτι στα αραβικά, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Doğan.

thetoc.gr