Η Τουρκία παραγγέλλει F-35B και αεροπλανοφόρα
- Written by E.Tsiliopoulos
Η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα Γενί Σαφάκ αναφέρει ότι η Άγκυρα προτίθεται να προμηθευτεί αεροσκάφη F-35B STOVL για τα για να εξοπλίσει τα “αεροπλανοφόρα” της, το υπό ναυπήγηση “Ανατολή” και το “Θράκη”.
Σύμφωνα με την γνωστή για την υπέρ του Ερντογάν στάση της εφημερίδα, η Τουρκία θέλει να καταστεί μεγάλη δύναμη και με τα εφοδιασμένα με F-35B “αεροπλανοφόρα”, της θα μπορεί να εκτελεί “υπερηπειρωτικές” επιχειρήσεις.
Η εφημερίδα υποστηρίζει πως πέραν της παραγγελίας για 100 F-35A η Άγκυρα έχει παραγγείλει και 16 F-35Β για τα αεροπλανοφόρα της. Αναφέρει επίσης ότι το πρώτο σκάφος, το “Ανατολή” θα είναι έτοιμο το 2021. Κατόπιν θα ξεκινήσει η ναυπήγηση του δεύτερου, του “Θράκη”.
Στο μεσοδιάστημα προγραμματίζεται η αγορά ενός αεροπλανοφόρου και γι’ αυτό έχουν ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με αμερικανικές και βρετανικές εταιρείες.
Οι Τούρκοι επιθυμούν, το 2023, να εορτάσουν τα 100 χρόνια από την ίδρυση της Τουρκικής “Δημοκρατίας” με την παρουσία αεροπλανοφόρων και F-35B.
Related items
-
Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση–κόλαφος για παραβιάσεις ανθρώπινων δικαιωμάτων στην Τουρκία
-
Η Τουρκία προκαλεί με μπαράζ υπερπτήσεων σε ελληνικά νησιά
-
Μητσοτάκης: Αμόκ Τουρκίας για τα ελληνικά νησιά
-
Ερντογάν: Νέες αναφορές για την Γαλάζια Πατρίδα
-
Γερμανικός Τύπος – Ο πληθωρισμός θα φέρει το τέλος για τον Ερντογάν
Latest from E.Tsiliopoulos
- PSEKA demarche to Congress and White House for Turkish F-16s
- Former SYRIZA minister protests against war in Iran with portrait of Khamenei
- Reactions in Congress regarding Turkish F-16s in occupied territories
- The Roma family with the golden sovereigns declared zero taxable income, owned villas and luxury cars
- Polish national arrested on espionage charges on Crete