Log in
A+ A A-

Επιστρέφουν τα πλοία στην Ουκρανία λένε οι Ρώσοι

Η FSB, υπηρεσία εσωτερικής ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, αναοίνωσε ότι τα πλοία του πολεμικού Ναυτικού της Ουκρανίας που κατευθύνονταν στον πορθμό του Κερτς επιστρέφουν στο Μπερντιάνσκ.

Τρία πλοία του πολεμικού Ναυτικού της Ουκρανίας, που είχαν φύγει από το ουκρανικό λιμάνι Μπερντιάνσκ και κατευθύνονταν στον πορθμό του Κερτς, επιστρέφουν αυτή τη στιγμή στο Μπερντιάνσκ, λέει από την πλευρά της η ομοσπονδιακή υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB).

Νωρίτερα σήμερα, τα πολεμικά πλοία της Ουκρανίας διέσχισαν τα θαλάσσια σύνορα της Ρωσίας, εισήλθαν σε περιοχή που ήταν προσωρινά κλειστή, εντός των ρωσικών υδάτων, και κατευθύνονταν από τη Μαύρη Θάλασσα προς το στενό του Κερτς, σύμφωνα με την FSB.

Το Μπερντιάνσκ είναι λιμένας στη Νοτιοανατολική Ουκρανία. Όλα δείχνουν ότι οι Ρώσοι, γνωρίζοντας ότι η θέση τους είναι αδύναμη στο επίπεδο του διεθνούς δικαίου, επιλέγουν να επιχειρήσουν ταχεία αποκλιμάκωση της κατάστασης, ασχέτως του αν διαθέτουν ή όχι τα οποία αποδεικνύουν ότι η κίνηση του ουκρανικού Ναυτικού ήταν σκόπιμη με στόχο να εκθέσει τη Ρωσία.

Το ουκρανικό Ναυτικό μεταδίδει ότι έξι άτομα από το προσωπικό των πλοίων έχουν τραυματιστεί, χωρίς να δίνει περισσότερες πληροφορίες για το που βρίσκονται και ποιος τους περιθάλπει. Είσης, δεν έχει διευκρινιστεί ποιος επιστρέφει τα πλοία στον ουκρανικό λιμένα.

Θα πρέπει να περιμένουμε να επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες που μεταδίδονται από τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, καθώς δεν είναι βέβαιο ότι οι επίσημες ανακοινώσεις απηχούν σε αυτή τη φάση την πραγματικότητα, σε όλη της τη διάσταση.