Log in
A+ A A-

Για κυρώσεις των ΗΠΑ στο τραπεζικό της σύστημα ετοιμάζεται η Μόσχα

Για τον επόμενο γύρο των αμερικανικών κυρώσεων προετοιμάζεται το ρωσικό τραπεζικό σύστημα σύμφωνα με την εφημερίδα Vedomosti, αφού όπως αναφέρει σχετικό άρθρο της ρωσικής εφημερίδας η Κεντρική τράπεζα της Ρωσίας έχει ήδη ζητήσει από τις εμπορικές τράπεζες της χώρας να προετοιμαστούν σε περίπτωση που οι ξένες τράπεζες με τις οποίες συνεργάζονται για τη χρήση των καρτών Visa και MasterCard αναγκαστούν να διακόψουν την λειτουργία τους με το ρωσικό τραπεζικό σύστημα.

Οι ρωσικές τράπεζες που συνεργάζονται με το εξωτερικό για τη χρήση των καρτών Visa και MasterCard είναι οι RNKO Payment Center, Uralsib, Rosbank, VTB και η πρόσφατα εθνικοποιημένη Promsvyazbank. Ειδικότερα οι δύο τελευταίες τράπεζες έχουν ενταχτεί στην αμερικανική λίστα Countering America’s Adversaries Through Sanctions Act (CAATSA) ως πιθανές για την επιβολή κυρώσεων από το αμερικανικό κράτος.

H τελευταία δε η Promsvyazbank εθνικοποιήθηκε πρόσφατα και θα χρησιμοποιηθεί για την χρηματοδότηση των ρωσικών αμυντικών βιομηχανιών και τον ευρύτερο χώρο της άμυνας στη Ρωσία. Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι πιθανές αμερικανικές κυρώσεις αναμένονται μετά τον Απρίλιο όταν οι Αμερικανοί θα εξετάσουν το ζήτημα των ρωσικών τραπεζών.