Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 98
Log in
A+ A A-

Σοκ από τις εικόνες διαδηλωτή που σταυρώθηκε από το παρακράτος στην Ουκρανία

  • Written by 

Η κρίση στην Ουκρανία συνεχίζεται, όπως επίσης και οι ταραχές και το ευρύτερο κλίμα πολιτικής αστάθειας. Την ώρα που τα βλέμματα της παγκόσμιας κοινής γνώμης είναι στραμένα πάνω στο Κίεβο, μία ακόμα καταγγελία σοκάρει τον πλανήτη, με τις εικόνες που προκαλούν αποτροπιασμό. Ένας αντικυβερνητικός διαδηλωτής που είχε εξαφανισθεί για 5 ημέρες, ο Ντμίτρι Μπουλάτοφ, εμφανίστηκε στην τηλεόραση στο ουκρανικό δίκτυο TV 5th καταγγέλλοντας ότι τον απήγαγαν,

τον βασάνισαν και τον σταύρωσαν! Ο Μπουλάτοφ δείχνοντας τα φανερά σημάδια κακοποίησής του, δήλωσε με πλιγμένη φωνή "Με σταύρωσαν. Μου τρύπησαν τα χέρια. Μου έκοψαν το αυτί, μου χάραξαν το πρόσωπο. Δεν υπάρχει ούτε ένα ανέπαφο σημείο στο σώμα μου. Αλλά, δόξα τω Θεώ, είμαι ζωντανός", πρόσθεσε ο ίδιος. Ο 35χρονος, ήταν ένας από τους ηγέτες του "Automaidan"-- του κινήματος διαδηλωτών με αυτοκίνητα, που έχει διοργανώσει πολλές διαμαρτυρίες έξω από την εξοχική κατοικία του προέδρου Γιανουκόβιτς. Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, και πρώην μποξέρ, ο Βιτάλι Κλίτσκο, πήγε στο νοσοκομείο για να δει τον Μπουλάτοφ και τόνισε ότι : "Αυτό που έκαναν στον Ντμίτρι ήταν μία πράξη εκφοβισμού όλων των ενεργών πολιτών". Ένας φίλος του Μπουλάτοφ, είπε: "Γνωρίζουμε ότι οι απαγωγείς τουδεν του έδωσαν φαγητό. Γνωρίζουμε ότι τον εγκατέλειψαν σε ένα δάσος κι ότι ο ίδιος κατάφερε να φτάσει σε ένα χωριό και να τηλεφωνήσει στους φίλους του".
Για το περιστατικό, η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Διπλωματίας Κάθριν Άστον, σε οργισμένο ύφος δήλωσε ότι αυτές οι εικόνες και η πολιτική της Ουκρανικής αστυνομίας είναι απαράδεκτες, για τον πολιτισμένο κόσμο.