Log in
A+ A A-

Επιβαρύνονται οι επιστροφές στις ηλεκτρονικές παραγγελίες

Αλλάζουν πολιτική όσον αφορά στις επιστροφές τα online καταστήματα ρούχων καθώς, πολύ σύντομα, θα θεσπιστεί ένα μίνιμουμ ποσό το οποίο θα πληρώνει ως αποζημίωση ο πελάτης στην εταιρεία.

Μέχρι σήμερα, οι παραγγελίες online ρούχων και παππουτσιών δεν κόστιζαν ιδιαίτερα στους πελάτες.  Αντίθετα, ήταν ένας ξεκούραστος τρόπος προκειμένου να επιλέξουν το ρούχο που τους αρέσει, να το λάβουν με delivery, στην συνέχεια να το δοκιμάσουν στο σαλόνι τους και, εάν δεν τους κάνει, να το επιστρέψουν χωρίς κόστος.  Όμως, αυτό το κόστος επιβάρυνε τις εταιρείες, οι οποίες αποφάσισαν ότι δεν πρέπει να πληρώνουν τα "φεγγάρια" της κάθε αναποφάσιστης πελάτισσας (ή πελάτη), με αποτέλεσμα να προσανατολίζονται, πλέον, στην επιβάρυνση της επιστροφής.

Σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία, το ετήσιο κόστος των επιστροφών προϊόντων αγγίζει τα 400 δισεκατομμύρια δολάρια τον χρόνο!  Αυτό συνέβαινε επειδή οι πελάτες, γνωρίζοντας ότι δεν θα πληρώσουν κάτι επιπλέον, έκαναν παραγγελία στο... περίπου για τα ρούχα που τους άρεσαν, τα δοκίμαζαν στο σαλόνι τους και, εάν δεν τους έκαναν, τα επέστρεφαν.  Σε άλλες περιπτώσεις βέβαια, αγόραζαν ένα ακριβό ρούχο για μια μόνο βραδιά - π.χ. έναν γάμο ή δεξίωση - και στην συνέχεια το έστελναν πίσω ως... ακατάλληλο, κάνοντας μια "δωρεάν" ενοικίαση.

Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι οι συνεχείς επιστροφές προϊόντων θα πλήξουν και το "ιστορικό" του πελάτη, με αποτέλεσμα όσοι δεν επιστρέφουν συχνά, να επιβραβεύονται με ανάλογες παροχές.