Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 98
Log in
A+ A A-

Eκτός ελέγχου τα επεισόδια στην Ουκρανία με τουλάχιστον 7 νεκρούς

  • Written by 

Σκηνικό πολέμου θυμίζει πλέον το Κίεβο, όπου η κατάσταση τείνει να ξεφύγει εντελώς από τον έλεγχο καθώς σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες, τουλάχιστον επτά διαδηλωτές σκοτώθηκαν στα βίαια επεισόδια διαδηλωτών με τις δυνάμεις της αστυνομίας.Οι συγκρούσεις είναι οι πλέον σφοδρές και σε πολλές περιπτώσεις σώμα με σώμα,

ενώ νωρίτερα οι διαδηλωτές επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ σε αστυνομικούς καταλαμβάνοντας την έδρα του κόμματος του προέδρου της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς στο Κίεβο. Την ίδια ώρα στην Βουλή της Ουκρανίας συζητείται η συνταγματική μεταρρύθμιση με την οποία θα τεθεί περιορισμός στις προεδρικές εξουσίες. Η Ουκρανική Κυβέρνηση βρίσκει σύμμαχο την Μόσχα, καθώς οι Ρώσοι κατηγόρησαν σήμερα για πολλοστή φορά την Δύση, ότι βρίσκεται πίσω από την αναζωπύρωση της βίας.
Η Λέσια Όρομπετς, μέλος της αντιπολίτευσης και μέλος του κόμματος της φυλακισμένης Τιμοσένκο, ανήρτησε πριν λίγο στο Facebook ότι «οι τρεις σοροί των υποστηρικτών μας βρίσκονται στο κτίριο. Ακόμη επτά κινδυνεύουν να πεθάνουν (εξαιτίας των τραυμάτων τους)».
Οι πληροφορίες για τον ακριβή αριθμό νεκρών και τραυματιών είναι συγκεχυμένες, καθώς κάποια Μέσα Ενημέρωσης της Ουκρανίας αναφέρουν 150 τραυματισμούς διαδηλωτών ενώ και η αστυνομία επισημαίνει ότι περισσότεροι από 40 αστυνομικοί έχουν τραυτιστεί. Πάντως πριν λίγη ώρα, ανακοινώθηκε ότι αύριο Τετάρτη θα υπάρχει νέα συνάντηση του Προέδρου Γιαννουκόβιτς με τους ηγέτες της αντιπολίτευσης ενώ ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Κλιτσκο, έκανε έκκληση σε παιδιά και γυναίκες να εγκαταλείψουν την πλατεία, καθώς ο κίνδυνος γενικευμένης σύρραξης είναι προ των πυλών.