Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 98
Log in
A+ A A-

Διέψευσε η Μόσχα τις φήμες περί τελεσιγράφου

  • Written by 

Σε μία λεπτή κλωστή βρίσκεται πλέον η ισορροπία στην Κριμαία, καθώς ο πλανήτης παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τις δραματικές εξελίξεις με τον διπλωματικό μαραθώνιο να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Η Ρωσία διέψευσε επίσημα πλέον με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο μέσω του ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ την πληροφορία που διέρευσε για υποτιθέμενο τελεσίγραφος της Μόσχας προς τις ουκρανικές δυνάμεις στην Κριμαία. Το τελεσίγραφο σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, εκδόθηκε από τον Αλεξάντερ Βίτκο τον διοικητή του στόλου, και υποτίθεται πως έλεγε στις ουκρανικές δυνάμεις να έχουν παραδοθεί μέχρι τις 05.00 το πρωί της Τρίτης, αλλιώς θα αντιμετωπίσουν στρατιωτική επίθεση.Το τελεσίγραφο, αναφέρει το Interfax,
"Αν δεν παραδοθούν πριν τις 05:00 αύριο, θα ξεκινήσει μια πραγματική επίθεση εναντίον των μονάδων και των μεραρχιών των ενόπλων δυνάμεων σε ολόκληρη την Κριμαία.

Μπορεί βέβαια να διαψέυδεται η ύπαρξη τελεσιγραφου, όμως την ίδια ώρα η Ρωσία συνεχίζει να στέλνει στρατιώτες στην Κριμαία, ενώ το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας υποστηρίζει ότι ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη παραβίασαν δύο φορές τον εναέριο χώρο πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα στη διάρκεια της νύχτας.
Η δήλωση του πρωθυπουργού της Ουκρανίας Αρσένι Γιατσενιούκ, είναι ενδεικτική για την κατάσταση στην χώρα του. Επανέλαβε τη Δευτέρα ότι "η Κριμαία δεν παραδίδεται", σημειώνοντας πάντως ότι "για σήμερα δεν υπάρχει στο 'τραπέζι' σχέδιο στρατιωτικής δράσης".