Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 245
Log in
A+ A A-

Malaysia Airlines: Δυο μεγάλες κηλίδες πετρελαίου δείχνουν συντριβή

Το χειρότερο σενάριο φαίνεται πως επιβεβαιώνεται για το αγνοούμενο Boeing 777 της εταιρείας Malaysia Airlines, καθώς, όπως ανακοινώθηκε επίσημα, αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας του Βιετνάμ εντόπισαν δυο μεγάλες κηλίδες πετρελαίου.

Όπως τονίζουν οι βιετναμεζικές Αρχές, οι κηλίδες έχουν μήκος από 10 έως 15 χιλιόμετρα και είναι το είδος υπολείμματος που παρατηρείται όταν υπάρχει συντριβή αεροσκάφους.

Μέχρι αυτήν την στιγμή δεν έχουν εντοπιστεί συντρίμμια, όμως πρόκειται για την πρώτη ένδειξη ότι το αεροσκάφος, που έχει χαθεί από τα ραντάρ από τις 13:40 της Παρασκευής (ώρα Νέας Υόρκης) συνετρίβη, πιθανότατα στην θαλάσσια περιοχή του Βιετνάμ.

Στην προσπάθεια ανεύρεσης του αεροπλάνου θα συνεισφέρει και αντιτορπιλικό το Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών, το οποίο ήδη κινείται προς την περιοχή.

Ο Πρωθυπουργός της Μαλαισίας τόνισε πως έχει δοθεί εντολή προκειμένου να διευρυνθεί η ακτίνα των ερευνών των σωστικών συνεργείων, ούτως ώστε να δοθούν άμεσα απαντήσεις για το τι συνέβη στους 239 επιβαίνοντες (227 επιβάτες και 12 άτομα πλήρωμα).

Σύμφωνα με τη Malaysia Airlines, ο πιλότος υπηρετούσε στην εταιρεία για περισσότερα από 30 χρόνια, έχοντας στο ενεργητικό του 18.365 ώρες πτήσης. Ο πρώτος αξιωματικός είχε καταγράψει 2.763 ώρες στο πιλοτήριο.

Το αεροσκάφος εξαφανίστηκε και από τους χάρτες της flightaware ενώ βρισκόταν στα 35.000 πόδια και ανέβαινε.