Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 98
Log in
A+ A A-

Απάντηση των Ρώσων με κυρώσεις σε βάρος των ΗΠΑ

  • Written by 

Λίγες μόνο ώρες μετά την ανακοίνωση από τον Πρόεδρο Ομπάμα, των νέων κυρώσεων των ΗΠΑ προς Ρώσους Αξιωματούχους και μία Ρωσική Τράπεζα, η Κυβέρνηση Πούτιν απάντησε με κυρώσεις σε βάρος Αμερικανών πολιτικών προσώπων. Συγκεκριμένα, οι Ρώσοι ανακοίνωσαν ότι θα απαγορεύσουν την είσοδο στο έδαφός της σε εννέα Αμερικανούς αξιωματούχους και βουλευτές με την σαφή προειδοποίηση προς την Δύση ότι η Μόσχα θα απαντάει σε κάθε μέτρο σε βάρος της με αντίμετρα.


"Για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία σε κάθε εχθρική ενέργεια θα απαντούμε με αντίστοιχο τρόπο» υπογράμμισε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών. Στον καταλογο των ανεπιθύμητων προσώπων βρίσκονται οι τρεις συμβούλους του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, Κάρολιν Άτκινσον, Ντάνιελ Πφάιφερ και Μπέντζαμιν Ρόουντς, ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία Χάρι Ρέιντ, ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών στη Βουλή των Αντιπροσώπων Τζον Μπένερ, ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας Ρόμπερτ Μενέντες και οι γερουσιαστές Τζον Μακέιν, Μαίρη Λάντριου και Ντάνιελ Κόουτς.
"Είμαι υπερήφανος που που επέβαλε κυρώσεις ο Πούτιν. Δεν θα σταματήσω ποτέ τις προσπάθειές μου και την προσήλωσή μου στην ελευθερία και την ανεξαρτησία της Ουκρανίας, η οποία περιλαμβάνει και την Κριμαία" σημείωσε ο Γερουσιαστής Μακέιν στο Twitter.
"Εάν η στήριξη προς τη δημοκρατία και την εθνική κυριαρχία της Ουκρανίας σημαίνει ότι θα μου επιβάλει κυρώσεις ο Πούτιν, όλα καλά" ήταν η αντίδραση του Μενέντες, επίσης στο Twitter.
"Είμαι υπερήφανος που περιλαμβάνομαι στον κατάλογο εκείνων που έχουν τη θέληση να σταθούν απέναντι στην επιθετικότητα του Πούτιν", επεσήμανε από την πλευρά του ο Τζον Μπένερ.