Log in
A+ A A-

Δεν υποχρεούνται να ελέγχουν το επαγγελματικό e-mail εκτός ωραρίου οι Γάλλοι

Την απαλλαγή από την υποχρέωση να ελέγχουν το επαγγελματικό ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο μετά τις 6 το απόγευμα "κέρδισαν" οι εργαζόμενοι στην Γαλλία, κατόπιν συμφωνίας του κεντρικού συνδικαλιστικού σωματείου με τους επιχειρηματίες - εργοδότες.

 

Πρόκειται για μια απόφαση - "σταθμό" η οποία θα επηρεάσει σε μεγάλο ποσοστό τις εργασιακές σχέσεις στην χώρα, αφού κανένας εργοδότης, πλέον, δεν θα μπορεί να έχει την απαίτηση από τον υπάλληλό του να ελέγξει το e-mail του και να ενημερωθεί για τυχόν εντολές ή ερωτήματά του μετά το πέρας της συγκεκριμένης ώρας.  Ειδικότερα, το χρονικό όριο καθορίζεται από τις 6 το απόγευμα μέχρι και τις 9 το πρωί της επόμενης ημέρας.

Πάντως, η Γαλλία διατηρεί, ούτως ή άλλως, πολύ καλούς όρους για το εργατικό δυναμικό, αφού, βάσει του παρόντος εκλογικού νόμου, πλήρες ωράριο σημαίνει 35 ώρες εβδομαδιαία εργασία.  Ασφαλώς, αυτά για τη Νέα Υόρκη είναι... ανήκουστα, καθώς, όπως καταδεικνύουν και τα σχετικά στατιστικά, ένας εργαζόμενος στη Νέα Υόρκη εργάζεται μέχρι και 200 ώρες παραπάνω ετησίως σε σχέση με έναν αντίστοιχο υπάλληλο στην Γαλλία!