Log in
A+ A A-

Έκρηξη με 15 νεκρούς στο Ιράκ

Τουλάχιστον 15 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 15 άλλοι τραυματίστηκαν την Παρασκευή στα περίχωρα της πόλης Σαμάρα, στο Ιράκ, όταν δύο βόμβες που ήταν κρυμμένες σε μονάδες κλιματισμού μέσα σε ένα Σουνιτικό τέμενος εξερράγησαν.  

Οι πληροφορίες για τον ακριβή αριθμό των νεκρών παραμένουν συγκεχυμένες, με το πρακτορείο Reuters να δίνει ως απολογισμό 15 νεκρούς ενώ το Associated Press κάνει λόγο για τουλάχιστον 18 θύματα.

Η Σαμάρα, περίπου 95 χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας Βαγδάτης, είναι μία επί το πλείστον Σουνιτική πόλη, όπου φιλοξενείται όμως ένα από τα ιερότερα σημεία λατρείας του Σιιτικού Ισλάμ, το τέμενος αλ-Ασκάρι.

Έως τώρα καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τις επιθέσεις.

Η αιματοχυσία της Παρασκευής εντάσσεται στο πλαίσιο ενός νέου κύματος σεκταριστικής βίας που έχει συνταράξει το Ιράκ από τις αρχές του έτους, εγείροντας νέους φόβους για ενδεχόμενο εμφύλιας σύρραξης μεταξύ της Σιιτικής πλειοψηφίας και της Σουνιτικής μειονότητας.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των Ηνωμένων Εθνών, περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω της αναζωπύρωσης της βίας από τις αρχές του 2013, με τον Αύγουστο να «θρηνεί» μονάχος περισσότερα από 800 θύματα.

ΣΚΑΪ