Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 140
Log in
A+ A A-

Β.Κορέα: Διάβημα στο Λονδίνο για "τρίχες"

  • Written by 

Όταν οι διπλωματικές σχέσεις αποκτούν νέο ρόλο. Η Βόρεια Κορέα διαμαρτυρήθηκε επισήμως στο Ηνωμένο Βασίλειο για αφίσα σε κομμωτήριο του Λονδίνου, με την οποία σατιρίζεται το κούρεμα του Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν.


Την πληροφορία επιβεβαίωσε το βρετανικό Φόρεϊν Όφις. Το καθεστώς της Πιονγιάνγκ δεν εκτίμησε, ως φαίνεται, το χιούμορ της διαφήμισης για εκπτώσεις στο M&M Hair Academy στο Ίλινγκ του δυτικού Λονδίνου.

Στην αφίσα εμφανίζεται μία μεγάλη φωτογραφία του Κιμ Γιονγκ Ουν, με το ιδιαίτερο στυλ της κόμμωσής του το οποίο περιλαμβάνει ξύρισμα στα πλάγια, καθώς και η φράση: «Κακή ημέρα για τα μαλλιά σας; Έκπτωση 15% για όλο τον Απρίλιο».
Η αστυνομία της Μεγάλης Βρετανίας επενέβη μετά την επίσκεψη Βορειοκορεατών διπλωματών στο κομμωτήριο, στην οποία ζήτησαν από τον ιδιοκτήτη Μόου Νάμπαχ να κατεβάσει την «ασεβή» αφίσα από τη βιτρίνα του καταστήματός του.
Η πρεσβεία της Βόρειας Κορέας δεν περιορίστηκε στην επίσκεψη, αλλά συνέταξε και επίσημη επιστολή προς τις αρχές της Μεγάλης Βρετανίας.
Το κτήριο της πρεσβείας απέχει μόλις ένα χιλιόμετρο από το κομμωτήριο.
Το Λονδίνο, από την πλευρά του, εξετάζει ποια θα είναι η επίσημη απάντησή του στο αίτημα της Πιονγιάνγκ, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.
Η αφίσα, ωστόσο, έχει κατέβει ήδη από την Τετάρτη.