Log in
A+ A A-

Βρέθηκαν 1,3 τόνοι κοκαϊνης σε πτήση Βενεζουέλα - Γαλλία

Μια πολύ μεγάλη ποσότητα κοκαϊνης, συνολικού βάρους 1,3 τόνων, επιχείρησαν να μεταφέρουν άγνωστοι από την Βενεζουέλα προς την Ευρώπη, μέσω προγραμματισμένης πτήσης.

Το παράνομο φορτίο είχε συσκευαστεί σε 30 χρωματιστές βαλίτσες, οι οποίες δεν ήταν καταχωρημένες σε κανέναν από τους επιβάτες.  Το γεγονός αυτό, προκάλεσε τις υποψίες των Γαλλικών Αρχών, με τους υπεύθυνους να προχωρούν στον έλεγχο των αποσκευών και να συνειδητοποιούν ότι είχαν να κάνουν με μια απόπειρα λαθρεμπορίας ναρκωτικών σε μια κοινή πτήση.

Οι βαλίτσες ταξίδεψαν από το αεροδρόμιο του Καράκας προς την Γαλλία μέσω πτήσης της Air France, στις 11 Σεπτεμβρίου.  Παρόλα αυτά, έμειναν στα "αζήτητα", με τους υπαλλήλους ασφαλείας του γαλλικού αεροδρομίου να συνειδητοποιούν τι είχαν να αντιμετωπίσουν μόλις το πρωί της Κυριακής (ώρα Γαλλίας).

Όσο για το συνολικό κόστος του μεταφερόμενου φορτίου;  Σύμφωνα με τις σχετικές εκτιμήσεις ξεπερνά τα 200 εκατομμύρια ευρώ (270 εκατομμύρια δολάρια)!

Πλέον, έχει ξεκινήσει έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί ποιοι ήταν οι πραγματικοί αποστολείς και παραλήπτες των τριάντα βαλιτσών.