Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 98
Log in
A+ A A-

Βόρειος Ιρλανδία: Eλεύθερος χωρίς κατηγορίες αφέθηκε ο Τζέρι Ανταμς

  • Written by 

H λογική φαίνεται να επικρατεί τελικά στο Ηνωμένος Βασίλειο μετά την ένταση των τελευταίων ημερών με την υπόθεση Τζέρι Ανταμς. Ο ηγέτης του Σιν Φέιν Τζέρι Άνταμς αφέθηκε ελεύθερος σύμφωνα με το BBC χωρίς να του απαγγελθεί καμία κατηγορία. Η κατάσταση στην  στην Βόρεια Ιρλανδία- αλλά και τη Βρετανία οξύνθηκε με την σύλληψη του Τζέρι Άνταμς, για την υπόθεση απαγωγής και δολοφονίας της 37χρονης Τζιν ΜακΚόνβιλ από τον IRA το 1972, στο Μπέλφαστ.

 

Η σύλληψή του Άνταμς είχε να κάνει με την ανεξιχνίαστη  υπόθεση δολοφονίας της 37χρονης Τζιν ΜακΚόνβιλ - χήρας και μητέρας 10 παιδιών- από μέλη του IRA, που εσφαλμένα, όπως αποδείχθηκε αργότερα, την θεωρούσαν ότι ενεργούσε ως κατάσκοπος των Βρετανών.

Ο Μάρτιν ΜακΓκίνες, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Βορείου Ιρλανδίας και πρώην ηγέτης του Ιρλανδικού Δημοκρατικού Στρατού (IRA), δήλωσε με αφορμή την σύλληψη του Άνταμς, ότι η κίνηση αυτή αποτελεί μια εσκεμμένη προσπάθεια «σκοτεινών» δυνάμεων —τις οποίες δεν κατονόμασε— στις τάξεις της αστυνομίας της Βόρειας Ιρλανδίας να υπονομεύσουν την ειρηνευτική διαδικασία και πρόσθεσε ότι η ενέργεια αυτή συνδέεται με τις εκλογές οι οποίες θα διεξαχθούν εντός του μηνός.