Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Αρνείται τις κατηγορίες ο Αμπου Γκάιθ

Αίσθηση στην Αμερικανική Κοινή Γνώμη προκάλεσε η απόφαση του γαμπρού του Οσάμα Μπιν Λάντεν, Σουλεϊμάν Αμπού Γκάιθ, να καταθέσει κανονικά ενώπιον του Δικαστηρίου του Μανχάτταν, όπου δικάζεται με την κατηγορία του σχεδιασμού τρομοκρατικών ενεργειών που θα επέφεραν τον θάνατο χιλιάδων Αμερικανών πολιτών.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Αμπού Γκάιθ υπέβαλε το σχετικό αίτημα στο Δικαστήριο, αιφνιδιάζοντας το ακροατήριο το οποίο, από το άκουσμα της είδησης, άρχισε σταδιακά να συγκεντρώνει κόσμο.

Στην κατάθεσή του, ο Αμπού Γκάιθ διέψευσε ότι είχε οποιαδήποτε ευθύνη σχεδιασμού για τρομοκρατικές επιθέσεις, ενώ αρνήθηκε ότι είχε αναλάβει τον μόνιμο ρόλο εκπροσώπου της Αλ Κάιντα.

Σε ό,τι αφορά στην γνωριμία του με τον Οσάμα Μπιν Λάντεν, παραδέχθηκε ότι τον συνάντησε από κοντά, διότι, αν και είχε ακούσει για την εμπλοκή του σε τρομοκρατικές ενέργειες, ήθελε να τον συναντήσει κατά πρόσωπο για να βγάλει τα συμπεράσματά του.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αμπού Γκάιθ είναι το υψηλότερα ιστάμενο μέλος της Αλ Κάιντα που δικάζεται σε αμερικανικό Δικαστήριο, από την εποχή της επίθεσης στους Δίδυμους Πύργους και έπειτα.  Η σύλληψή του είχε πραγματοποιηθεί στην Τουρκία και, τελικά, εκδόθηκε κανονικά στις Ηνωμένες Πολιτείες.