Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 98
Log in
A+ A A-

Επίδειξη ισχύος ο Πούτιν στην Κριμαία

  • Written by 

Με ύφος θριαμβευτή αφίχθει στην προσαρτημένη ουκρανική χερσόνησο της Κριμαίας ο Βλαντιμίρ Πούτιν κάνοντας λόγο για «αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας» με την επιστροφή της Κριμαίας στη «Μητέρα Πατρίδα» αέρα θριαμβευτή στο έδαφος της προσαρτημένης ουκρανικής χερσονήσου. Ουσιαστικά το όλο σκηνικό που στήθηκε αποτελεί μία επίδειξη δύναμης και ρωσικού μεγαλείου στη Σεβαστούπολη με αφορμή την Επέτειο της Νίκης επί των ναζί, την ώρα που ο Ρώσος Πρόεδρος επιθεώρησε τον στόλο της Μαύρης Θάλασσας με δεκάδες μαχητικά να εκτελούν υπερπτήσεις πάνω από την πόλη.

Στο λιμάνι της Σεβαστούπολης ο κσόμος γέμισε ασφυκτικά τις προκυμαίες,  ενώ ο Ρώσος πρόεδρος στεκόταν όρθιος στην γέφυρα του λευκού ταχύπλοου φορώντας ένα μαύρο αδιάβροχο και είχε δίπλα του τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου. Ο Πούτιν υπογράμμισε ότι «Είμαι σίγουρος πως το έτος 2014 θα μείνει στα χρονικά ως το έτος κατά το οποίο οι λαοί που ζουν εδώ αποφάσισαν με σθεναρότητα να είναι με την Ρωσία, επιβεβαιώνοντας την πίστη τους στην ιστορική αλήθεια και στην μνήμη των προγόνων μας».

«Σύντροφοι, σας συγχαίρω για την 69η επέτειο της νίκης στον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο» έλεγε όταν το σκαφος στο οποίο επέβαινε βρισκόταν μπροστά από κάθε πλοίο.