Τελεσίγραφο αυτονομιστών στον στρατό της Ουκρανίας
Aπό πουθενά δεν φαίνεται φως στο τούνελ της Ουκρανικής κρίσης, καθώς ο αναπληρωτής διοικητής της πολιτοφυλακής της περιοχής του Ντονμπάς, Σεργκέι Ζντριλιούκ, μιλώνατς στο RIA Novosti έδωσε τελεσίγραφο προς τον Ουκρανικό στρατό τόνίζοντας ότι "Δίνω 24 ώρες στον Ουκρανικό στρατό για να αποσύρει όλα τα στρατεύματα, όλες τις δυνάμεις του. Αν τα θωρακισμένα οχήματα δεν αποσυρθούν και τα οδοφράγματα των λεγόμενων νόμιμων αρχών δεν αφαιρεθούν, έχω αρκετή δύναμη και τα μέσα να καταστρέψω και να κάψω τα πάντα ". Ο Ζντριλιούκ, υπογράμμισε ότι μετά το δημοψήφισμα οι Ουκρανικές δυνάμεις θεωρούνται δυνάμεις κατοχής στην περιοχή.
Την ίδια στιγμή, πάντως που το Κίεβο προετοιμάζεται για τις προεδρικές εκλογές της 25ης Μαΐου, οι σφοδρές μάχες στρατού και αυτονομιστών στο ανατολικό τμήμα της χώρας συνεχίζονται χωρίς διακοπή.
Πληροφορίες που προκύπτουν από το στρατόπεδο των αυτονομιστών, τονίζουν ότι στις πόλεις Κραματόρσκ και Σλαβιάνσκ από την Τρίτη έως σήμερα έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 12 ένοπλοι αυτονομιστές. Επίσης, οι αυτονομιστές ισχυρίζονται ότι στις μάχες έχουν σκοτωθεί 11 άντρες του ουκρανικού στρατού και έχουν τραυματιστεί 24. Ωστόσο, το υπουργείο Άμυνας υποστηρίζει ότι δεν υπάρχουν νεκροί Ουκρανοί στρατιώτες.
Related items
-
Αντιπρόεδρος της ΕΚΤ: Η ελληνική οικονομία είναι πιο ανθεκτική σε σύγκριση με δύο χρόνια πριν
-
Aντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής : Δε θα δεχθούμε να ξαναγραφτεί η ευρωπαϊκή ιστορία από τους επιτιθέμενους και τους αδικούντες
-
Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός στέλνει 40 τόνους βοήθειας στην Ουκρανία
-
Με τον Ζελένσκι επικοινώνησε ο Μητσοτάκης
-
Γ. Οικονόμου: Είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να κάνουμε αυτά που πρέπει για να προστατέψουμε τους Έλληνες της Ουκρανίας