Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 98
Log in
A+ A A-

Φανατικοί Ισλαμιστές απειλούν τις υποψήφιες της Μις Κόσμος

Έντονη ανησυχία επικρατεί για τον φετινό διαγωνισμό Καλλιστείων της Μις Κόσμος στην Ινδονησία, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί το προσεχές Σάββατο, αφού ομάδες φανατικών ισλαμιστών ετοιμάζουν έντονες διαμαρτυρίες, απειλώντας ακόμη και με επιθέσεις κατά την διάρκεια της κορυφαίας παγκόσμιας εκδήλωσης ομορφιάς.


Οι πρώτες αντιδράσεις εκφράστηκαν όταν οι διοργανωτές αναγκάστηκαν να βγάλουν από το πρόγραμμα την εμφάνιση με τα μπικίνι, τα οποία θεωρήθηκαν ιδιαίτερα τολμηρά για μια χώρα όπως η Ινδονησία, η οποία είναι και η πιο πολυπληθής του Μουσουλμανικού κόσμου. Στην θέση του μπικίνι επιλέχθηκε μια πιο συντηρητική εμφάνιση, ακόμη κι αυτό όμως δεν περιόρισε τις διαμαρτυρίες.
Τουναντίον, η Οργάνωση για την Υπεράσπιση του Ισλάμ απείλησε, εκτός από διαδηλώσεις, να εισβάλει στον χώρο και να επιτεθεί την ώρα των Καλλιστείων, με αποτέλεσμα η Κυβέρνηση της Ινδονησίας να αποφασίσει άμεσα την μεταφορά των εκδηλώσεων από την πρωτεύουσα, Τζακάρτα, στο Μπαλί, όπου διαμένουν, κατά κύριο λόγο, Ινδουιστές και λιγότεροι Μουσουλμάνοι. Η απόφαση αυτή προκάλεσε πανικό στους διοργανωτές, οι οποίοι ανέτρεψαν έναν σχεδιασμό 3 ετών, καθώς έπρεπε, πλέον, να ακυρώσει κρατήσεις ξενοδοχείων και αεροπορικών εισιτηρίων και να προχωρήσει σε άλλες στη νέα έδρα του διαγωνισμού.
Πάντως, ακόμη και στο Μπαλί, τα μέτρα ασφαλείας αναμένεται να είναι δρακόντεια, ενώ οι Πρεσβείες ΗΠΑ, Μ. Βρετανίας και Αυστραλίας στην Ινδονησία προειδοποίησαν όλους όσοι επιλέξουν να ταξιδέψουν πως ενδέχεται να έρθουν αντιμέτωποι με διαδηλώσεις και επεισοδιακές καταστάσεις.