Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 245
Log in
A+ A A-

Bασιλιάς από σήμερα ο Φελίπε

  • Written by 

Μια κόκκινη ζώνη από μετάξι, σύμβολο της αρχηγίας των ισπανικών ενόπλων δυνάμεων, έδωσε στον γιο του Φελίπε VI ο απερχόμενος βασιλιάς Χουάν Κάρλος σε μια σύντομη τελετή που πραγματοποιήθηκε στα ανάκτορα παρουσία της βασιλικής οικογένειας και της ηγεσίας του ισπανικού στρατού.

 

Ο Φελίπε ορκίστηκε πίστη στο ισπανικό σύνταγμα, τους νόμους, τα δικαιώματα των πολιτών και των περιφερειών της Ισπανίας. Λίγη ώρα μετά μίλησε στο Κοινοβούλιο πλέκοντας το εγκώμιο στον πατέρα του και στο ρόλο που έπαιξε για τη συμφιλίωση των Ισπανών μετά τη δικτατορία του Φράνκο, ενώ δεσμεύτηκε για διαφάνεια και ακεραιότητα στο μέλλον, μετά τα πρόσφατα σκάνδαλα που έπληξαν τη εικόνα του Παλατιού. Ο νέος βασιλιάς αναφέρθηκε και στην οικονομική κρίση λέγοντας πως έχει ηθική υποχρέωση να προστατεύσει τους ευάλωτους.

Ακολούθησε στρατιωτική παρέλαση και στη συνέχεια ο Φελίπε μαζί με τη σύζυγο του Λετίθια έκαναν βόλτα στους δρόμους της Μαδρίτης μέσα σε μια στολισμένη με λουλούδια Rolls-Royce. Αν και οι καλεσμένοι στην δεξίωση για την ενθρόνιση του νέου βασιλιά ξεπερνούσαν τους 3000, η αδελφή του Φελίπε, Κριστίνα Ινφάντα η οποία εμπλέκεται σε σκάνδαλο διαφθοράς δεν είχε προσκληθεί.